Viedoklis

Sorosisti šaubīgu personu sabiedrībā vēlas ieņemt Saeimu

© Photo “Attīstībai / Par!”Даниэль Павлютс и Артис Пабрикс на конференции объединения "Для развития - За!"
Даниэль Павлютс и Артис Пабрикс на конференции объединения Для развития - За! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politika Latvijā atgādina blandoņu baru, kuri klīst no viena politiskā projekta uz otru. Jaunu seju nav, tāpēc atliek tikai parakņāties internetā, lai noprastu, kas slēpjas aiz jaunā politiskā spēka pleciem.

Starp pulkiem, kuri cīnās par vietām Latvijas Saeimā, parādījusies jauna kolonna, viena no tām, kas steigšus saķepināta kopā pirms vēlēšanām. Apvienība "Attīstībai/Par!" ir izšķīrusies par savu priekšvēlēšanu sarakstu. Tā līderi vēlēšanu apgabalos būs Daniels Pavļuts, Juris Pūce, Ilze Viņķele, Artis Pabriks un Mārtiņš Bondars. Pavļuts vadīs apvienības sarakstu Rīgas vēlēšanu apgabalā, Pūce – Kurzemē, Pabriks – Vidzemē, Viņķele – Zemgalē, bet Bondars – Latgalē. Apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts preses konferencē pastāstīja, ka "Attīstībai/Par!" premjerministra kandidāts būs Pabriks.

© Photo “Attīstībai / Par!”Artis Pabriks apvienības "Attīstībai/Par!" konferencē
Артис Пабрикс на конференции объединения Для развития - За!  - Sputnik Latvija
Artis Pabriks apvienības "Attīstībai/Par!" konferencē

Politika Latvijā atgādina blandoņu baru, kuri klīst no viena politiskā projekta uz otru. Jaunu seju nav, tāpēc atliek tikai parakņāties internetā, lai noprastu, kas slēpjas aiz jaunā politiskā spēka pleciem.

Tā mēs tūlīt pat pamanīsim, ka trīs no piecām jaunās kustības "lokomotīvēm" figurēja "sorosistu" – Džordža Sorosa ietekmes virzītāju sarakstā, ko 2012. gadā nosauca Ventspils mērs Aivars Lembergs. Runa ir par Danielu Pavļutu, Ilzi Viņķeli un Arti Pabriku. 

Atgādināsim lasītājiem, ko pirms sešiem gadiem pastāstīja labi informētais politiķis no Ventspils: "Es to saucu par Sorosa politisko apvienību, kas Latvijā darbojas kā nereģistrēta politiska partija, bet jau kopš 90. gadu vidus veic aktīvu politisko darbību Latvijā. Ļoti ilgus gadus to vadīja Sarmīte Ēlerte. Vienotībā sorosieši patlaban ir dominējošais politiskais spēks. Viņi nosaka Vienotības dienaskārtību. Ne visiem Vienotībā tas patīk, bet tā tas ir. Ņemot vērā, ka sorosiešiem ir kontrolpakete Vienotībā, viņiem ir kontrolpakete arī Saeimā un valdībā. Es nevēlos apgalvot, ka Valdis Dombrovskis ir sorosietis, nē. Bet viņa esamība premjera amatā ir pilnībā atkarīga no sorosiešiem.

Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Viedoklis
Džordžs Soross: šī Eiropas Savienība ir salūzusi, es radīšu jaunu

Minēšu dažus redzamākos politiķus, kas ir sorosieši. Valdībā: Viņķele, Vilks, Pabriks, Pavļuts, Ķīlis. Saeimas deputāti: Judins, Čigāne, Buiķis, Čepāne, Kārkliņa, abi Latkovski, Druviete, Loskutovs, Kursīte, Lejiņš, Liepiņš u. c." – uzskaitīja Lembergs.

Labi, ar Kustību "Par!" viss ir vairāk vai mazāk skaidrs. Pēc aiziešanas no "Vienotības" sorosisti veido sev jaunu kuģi. Taču ar apvienības otro pusīti – projektu "Latvijas attīstībai" situācija ir interesantāka. Parakņāsimies vēl mazliet tīmeklī. Tūlīt pat uzdursimies interesantai publikācijai focus.lv: ""Vienotība" pūst, un, tā kā šis process turpinās jau labu laiku, politiskajā Olimpā jau sen jūtama smirdoņa. Spītīgākie vēl paliek uz "Titānika", kamēr viltīgākie jau pametuši grimstošo kuģi. Viņiem ir jauni projektiņi, un viens no tiem ir partija "Latvijas attīstībai", kuras priekšgalā stāv Juris Pūce."

© Photo “Attīstībai / Par!” Juris Pūce apvienības "Attīstībai/Par!" konferencē
Юрис Пуце на конференции объединения Для развития - За!  - Sputnik Latvija
Juris Pūce apvienības "Attīstībai/Par!" konferencē

"Partija "Latvijas attīstībai" ir mākslīgs projekts. Faktiski tas ir "Vienotības" satelīts, radīts ar domu, ka vēlāk, kad "Vienotībai" klāsies pavisam ļauni, elektorātu varēs kārdināt ar iespēju kļūt par "Latvijas attīstībai" faniem.

"Latvijas attīstībai" ir biezo maku projekts, kuri pamazām pārņem "Vienotības" kreisi liberālā spārna lomu cerībā piesūkties Džordža Sorosa naudai. Te partija organizē semināru par "stukaču likumu". Te – paraksta līgumu ar seksuālo minoritāšu organizāciju "Mozaīka". Par tādiem darbiem vajadzētu nākt naudiņai no okeāna viņa krasta," – stāsta focus.lv.

Mārtiņš Bondars - Sputnik Latvija
Mārtiņš Bondars atteicies no saviem vārdiem par aizbraukšanu no Latvijas

Noslēgumā ziņots par pašu Juri Pūci – "Attīstībai/Par!" saraksta līderi Kurzemē:

"Cilvēkiem, kam daudz naudas, iztēle nav laba. Viņi ieguldīja lērumu naudas Repšes imidža veidošanā. Pēc tam viņi investēja, lai pārvērstu Pūci par jauno Repši. Taču 2013. gada 21. novembrī notika traģēdija Zolitūdē, kas aiznesa 54 cilvēku dzīvības. Noskaidrojās, ka radīta noziedzīga sistēma, kurā savtības mudinātie būvmonstri ceļ ēkas, kas brūk kā kāršu namiņi. Jurim Pūcem – Ekonomikas ministrijas valsts sekretāram – bija jāuzņemas atbildība par šo sistēmu un par notikušo.

Lai arī politiķis Artuss Kaimiņš nav īsti adekvāts, viņam bija taisnība par Juri Pūci – Pūce ir viens no traģēdijas līdzvainīgajiem. Tieši Pūcem bija vērā ņemama loma valsts būvinspekcijas likvidācijā, jo viņš savulaik to atbalstīja. Pūce atkāpās no amata pēc traģēdijas Zolitūdē, taču dažas dienas vēlāk noskaidrojās, ka Pūces dzīvesbiedres radītais fonds Ascendum saņēmis ziedojumu no būvfirmas Re&Re, kas saistīta ar traģēdiju Zolitūdē."

Eiropas parlamenta deputāts Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Politika
Kādēļ "Vienotība" pasūdzējās par Pabriku Eiroparlamentam

Noslēgumā – daži vārdi par Mārtiņu Bondaru. Atgādināsim, ka 2017. gada jūnijā Rīgas domes vēlēšanās viņš bija "Reģionu apvienības" un partijas "Latvijas attīstībai" kopīgā saraksta līderis. 22. jūnijā viņš kļuva par domes deputātu. Pēc tam izrādījās iesaistīts krimināllietā par Latvijas Krājbanku un bija spiests pamest "reģionāļu" rindas. Pēc būtības, problēmas, kas radušās reģionāļiem pēc sekmīgā starta pagājušajās Saeimas vēlēšanās, ir saistītas ar Bondara sasmērēto reputāciju.

Tāda, lūk, ir jaunā interesantā kustība – sorosistu savienība ar nepārprotami kompromitētām personībām. Viss jaunais Latvijas politikā ir labi aizmirsts vecais. Taču mēs pastāstīsim lasītājiem par to "labi aizmirsto".

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0