Viedoklis

Kā Džordžs Soross mēģina mainīt pasauli

© AP Photo / Mark LennihanАмериканский предприниматель и филантроп Джордж Сорос
Американский предприниматель и филантроп Джордж Сорос - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz 15 tūkstoši amerikāņu jau parakstījuši petīciju ASV prezidentam Donaldam Trampam, kurā pieprasa miljardiera Džordža Sorosa pilsonības anulēšanu un liegumu iebraukt valstī.

"Mēs lūdzam izsniegt orderi viņa arestam par to, ka viņš algojis cilvēkus dalībai dumpjos un protesta akcijās," – teikts dokumentā, kas publicēts portālā Change.org. Jautājumu par to, kāpēc amerikāņi neieredz Džordžu Sorosu, izskata Igors Pšeņičņikovs, Krievijas Stratēģisko pētījumu direktora padomnieks. Viņa rakstu publicējusi ziņu aģentūra RIA Novosti.

Kas nepatīk amerikāņiem

Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Tūkstošiem amerikāņu pieprasa Džordža Sorosa izraidīšanu no ASV
Petīcijā teikts: "Mēs pieprasām izrakstīt orderi viņa (Džordža Sorosa – red.) arestam par viņa tīšajām darbībām ar mērķi destabilizēt un novest pie bankrota mūsu ekonomiku. Viņš popularizē savu antiamerikānisko globālistisko nostādni par Jauno Pasaules Kārtību… ar nodomu iznīcināt mūsu valsti. Pēc viņa paša vārdiem, <…> "ASV ir galvenais šķērslis stabilas un taisnīgas pasaules kārtības ceļā." <…> Soross turpina konsekventi īstenot šo mērķi, uzpērkot mūsu amatpersonas, manipulējot ar mūsu valūtu, pērkot politiķus un ar kukuļu palīdzību negatīvi ietekmējot mūsu rietumnieciskās vērtības. Soross finansē kustības par tiesībām uz abortu, sponsorē ateismu, narkotiku legalizāciju, seksuālo izglītību, eitanāziju, feminismu, <…> masveida migrāciju un citus radikālus sociālās inženierijas eksperimentus."

Petīcijas autoru norāda, ka viņi "vēlas saglabāt kristīgu valsti. Taču šis cilvēks (Džordžs Soross – red.) un viņa dēls turpinās iznīcināt mūsu vērtības, tāpēc viņš nekavējoties jāizraida vai jāapcietina, lai saglabātu mūsu vērtības un mūsu valsti."

Vienlīdzība bez robežām

Viss petīcijā teiktais attiecas ne tikai uz ASV. Soross strādā visā pasaulē. Darbā viņš izmanto savu fondu "Atklāta sabiedrība" (Open Society Foundations), kas atrodas Ņujorkā, kā arī desmitiem ar to "asociētu" fondu un organizāciju gan ASV, gan aiz tās robežām.

Savu viedokli par pasauli un tās nākotni Soross ir izklāstījis grāmatā "Maldu gadi" (The Age of Fallibility). Sorosa galvenais mērķis ir pasaule bez robežām, kurā visi būtu līdztiesīgi un brīvi, kur visu minoritāšu, pārsvarā – seksuālo minoritāšu, tiesības būtu ne vien noteiktas likumā, bet pat gūtu pārsvaru pār vairākuma interesēm.

Soross ir "dzimumu ideoloģijas" piekritējs, kas veidojusies feministiskās kustības dzīlēs un patlaban jau kļuvusi par Rietumu saviedribas sociāli politisko pamatu. Šī ideoloģija paredz "dzimumu identitātes brīvību": kā kurš sevi iedomājas no "dzimuma" viedokļa, tā sevi arī demonstrē pasaulei. Mūsdienās tā faktiski ir kļuvusi par dominējošo reliģiju Rietumos. Soross ir tās fanātisks sekotājs.

Kā patoloģiju pataisīt par normu

Nesen portāls DCleaks.com publicēja fonda "Atklāta sabiedrība" slepenos dokumentus, kas sagatavoti 2016. gadā. Tie liecina, ka Soross finansējis Rietumu sabiedrības tikumiskā pagrimuma programmas. Runa ir par "2015. gada Sabiedriskās veselības aprūpes programmas attīstības atjaunoto stratēģiju (2016.-2020.gg.)". Paragrāfā "Dekriminalizācija un depatoloģizācija uz seksuālās un dzimumu identitātes pamata" uzsvērta nepieciešamība īstenot prostitūcijas dekriminalizācijas stratēģiju un panākt transseksuālisma legālu atzīšanu.

Dokumenta autori "pauž nožēlu" par to, ka viņiem nav izdevies panākt pilnīgu prostitūcijas legalizāciju, piemēram, Kanādā, kur parlaments apstiprinājis likumu "Zviedrijas stilā", nosakot, ka kriminālu atbildību nes klients, nevis prostitūta.

Президентские выборы и национальный референдум в Болгарии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kas gatavo "maidanu" Bulgārijā

Soross aktīvi iejaucas Pasaules Veselības aizsardzības organizācijas (PVAO) darbībā un cenšas mainīt izstrādāto starptautisko seksuālo traucējumu klasifikāciju tā, lai "dzimumu ideoloģijas" postulāti iegūtu zinātnisku pamatojumu. Tajā pašā dokumentā teikts: "…Galvenā cīņa izvēršas ap gaidāmo 11. Starptautiskās slimību klasifikācijas izvērtējumu PVAO ietvaros. Mūsu piekritēju grupas cenšas panākt, lai no šī slimību saraksta, kas tiek izskatīts reizi 15 gados, tiktu izslēgts "transseksuālisms", kas tiek uzskatīts par psihisku saslimšanu…".

PVAO Eiropas reģionālais birojs, kurā strādā Sorosa "piekritēju grupas", 2010. gadā pieņēma "Seksuālās izglītības standartus Eiropā". Šis dokuments demonstrē, kā bērnus Eiropas valstīs no agrīna vecuma burtiski pārformatē, iznīcinot mazuļu tradicionālo dabisko matricu. Pieminēšu tikai vienu citātu no šiem standartiem: "Seksuālās izglītības pamatā ir dzimumu vienlīdzība, pašnoteikšanās un daudveidības pieņemšana."

Abortu popularizācija

Soross nodarbojas arī ar vispasaules kampaņu, kas popularizē abortus, – tas ir feministriskās kustības lozungu īstenošanas turpinājums.

Portālā DCLeaks.com publicētiem dokumenti liecina, ka Sorosa fonds finansē "globālu stratēģiju abortu stimulēšanai visās pasaules valstīs". Sorosa plāns 2016.-2019. gg. paredz iznīdēt visās pasaules valstīs likumus, kas nepieļauj grūtniecības pārtraukšanas operāciju brīvu īstenošanu, kā arī stimulēt abortu skaitu valstīs, kurās tie atļauti.

Minētās stratēģijas īstenošanā iesaistīti starptautiskās organizācijas Amnesty International nacionālās pārstāvniecības, dažādas asociācijas un ģimenes plānošanas centri, kā arī organizācijas, kas aizsargā sieviešu tiesības uz abortu. Pirmajā posmā par Sorosa uzbrukuma mērķi jākļūst katoliskajām valstīm, piemēram, Īrijai un Polijai, kurās izstrādāti spēcīgi "antiabortu" likumi.

Džordžs Soross. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aivars Lembergs: Džordžs Soross grauj Latvijas drošību

Soross atbalstīja Obamas veselības aprūpes reformu (ko Tramps jau ir atcēlis) – saskaņā ar to medicīniskās apdrošināšanas kompānijām bija jāuzņemas saistības uz sava rēķina segt kontracepcijas izmantošanu iedzīvotāju vidū.

Miljardi – revolūcijām

Nevienam vairs nav noslēpums fakts, ka Soross finansē dažādas nevalstiskas organizācijas situācijas destabilizēšanai dažādās valstīs, kuru valdības nav gatavas iekļauties viņa "vērtību sistēmā".

Pats Sorosa fonds savā vietnē neslēpj, ka "demokrātiskas attīstības" mērķiem Austrumeiropas valstīs un bijušās Padomju Savienības teritorijā pēdējo 33 gadu laikā iztērējis 1,6 miljardus dolāru.

Vēl 2,9 miljardi dolāru iztērēti "cilvēktiesību aizsardzībai", it īpaši tādu marginālu grupu, kā narkotiku lietotāju, seksa indukstrijas darbinieku un LGBT sabiedrību tiesību aizsardzībai.

Vēl 2,1 miljards dolāru iztērēts "izglītības projektiem, tas ir izglītības reformai no pirmskolas līdz augstākajai izglītībai." Pārsvarā runa ir par seksuālās izglītības ieviešanu "dzimumu vienlīdzības" ietvaros.

2017. gadā Sorosa fonds plāno iztērēt šajā un citās sfērās 940,7 miljonus dolāru, no kuriem ASV tiks veltīti 98,7 miljoni, Eiropai — 65 miljoni, Eirāzijai (acīmredzot – Krievijai) — 42,8 miljoni.

Atstātas pēdas Ukrainā, Bulgārijā, Ungārijā…

ASV izdevums The New American norāda, ka tieši Soross bijis viens no galvenajiem Eiromaidana finansētājiem Ukrainā. "…Džordžs Soross atstājis gigantiskas pēdas Ukrainā. Tāpat kā desmitos citu valstu dažu gadu desmitu laikā, Soross ieguldījis desmitiem miljonu dolāru Ukrainas nevalstiskajās organizācijās, lai pārvērstu Ukrainu par "atvērtāku" un "demokrātiskāku" sabiedrību. Daudzi Eiromaidana dalībnieki bija Sorosa finansēto NVO locekļi, apmācīti šajās NVO un konferencēs, ko sponsorējis Sorosa Starptautiskais Atdzimšanas fonds (International Renaissance Foundation)," — raksta The New American.

Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Mediji ziņo, ka pēc Trampa uzvaras Soross zaudējis aptuveni miljardu dolāru

Bulgārijas portāls "Blic" rakstīja, ka Sorosam ir tiešs sakars ar nesanajiem provokatīvajiem protestiem, kuru mērķis bija situācijas destabilizācija Bulgārijā pirms prezidenta inaugurācijas.

Tas pats notiek Ungārijā. Par Sorosa iejaukšanos valsts iekšējās lietās raksta Ungārijas prezidents Viktors Orbans: "Ir kāds, kurš iztēlojies pasauli bez robežām: šādu koncepciju tiecas popularizēt Džordžs Soross un viņa pilsoniskās sabiedrības organizācijas." Orbans uzsvēra, ka labākajā gadījumā tas ir naivi, taču ļaunākajā tas, iespējams, ir plāna elements tradicionālo civilizāciju, dzīvesveida, kultūru un nāciju iznīcināšanai.

Soross cenšas mainīt ASV

Arī nekārtības Ņujorkā 2011. gadā ar nosaukumu "Occupy Wall Street" atbalstīja Soross. Šī gada janvārī Vašingtonā un citās ASV pilsētās notika masveida demonstrācijas – feministes protestēja pret prezidentu Trampu. Tās organizēja pēkšņi izveidotā kustība Pussyhat Project. New York Times rakstīja, ka ar sieviešu maršiem saistītās organizācijas saņēmušas finansējumu no Sorosa.

Viens no galvenajiem feministu lozungiem bija prasības piešķirt sievietēm tiesības uz abortu, lai arī neviens tās amerikānietēm nav atņēmis. Starp citu, arī Hilarija Klintone pauda atbalstu abortu brīvībai līdz ar LGBT sabiedrības brīvībām.

Tramps izpauž tradicionālas Amerikas gribu, tāpēc, spriežot pēc visa, patlaban viņš Sorosam rada lielākās "galvassāpes".

Ziņu lente
0