Kā Maskavas lidostā sagaidīja ASV notiesāto Krievijas pilsoni Mariju Butinu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsone Marija Butina ieradās dzimtenē pēc 18 mēnešu aresta piespriešanas ASV; kas sagaidīja viņu lidostā, un ko viņa pateica klātesošajiem – skatieties mūsu video.

Krievijas pilsone Marija Butina, kura bija notiesāta ASV, atgriezusies dzimtenē. Sievieti sagaidīja Šeremetjevas lidostā, kur tostarp bija ieradusies KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova un tēvs Valērijs Butins.

Marija pateicās visiem, kas viņu atbalstīja visa ieslodzījuma laikā, Krievijas pilsoņiem, kuri ziedoja naudu viņas aizstāvībai un rakstīja vēstules, Krievijas ĀM, kā arī diplomātiem, kuri ik dienas cīnījās par viņas atbrīvošanu.

Butinu arestēja Vašingtonā 2018. gada jūlijā sakarā ar apsūdzību par dalību sazvērestībā ar mērķi īstenot darbības KF valdības labā ASV teritorijā bez Tieslietu ministrijas atļaujas.

Marija atzina savu vainu vienā no apsūdzības punktiem un piekrita noslēgt vienošanos ar izmeklēšanu. 2019. gada aprīlī viņai piesprieda 18 mēnešus cietumsoda, deviņus no kuriem viņa pavadīja arestā izmeklēšanas laikā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca viņas gadījumu par "nekārtību". Krievietes atbrīvošanu aktīvi veicināja Krievijas ĀM.

Ziņu lente
0