Video

"Stāsta, ka es dzerot mazu bērnu asinis": Gapoņenko rokudzelžos izvests no tiesas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsargs Gapoņenko pēc tiesas sēdes salīdzināja savu lietu ar "Beilisa lietu" un paziņoja, ka apsūdzēts par to, ka dzerot kristiešu bērnu asinis.

Rīgas apgabaltiesa saglabāja iepriekš pieņemto lēmumu par aktīvista Aleksandra Gapoņenko aresta pagarināšanu. No tiesas zāles Gapoņenko iznāca rokudzelžos un konvoja pavadībā.

"Beilisa lieta sākas pilnā sparā," – teica Gapoņenko.

Runa ir par skandalozo procesu pret ebreju Menahemu Mendeli Beilisu, kurš 1911. gadā tika apsūdzēts par 12 gadus veca Kijevas Sofijas garīgās skolas audzēkņa rituālu slepkavību. Tiesas process ritēja Kijevā no 1913. gada 23. septembra līdz 28. oktobrim. No vienas puses to pavadīja aktīva antisemītiska kampaņa, no otras – sabiedriskais protests Krievijā un visā pasaulē. Beiliss tika attaisnots.

"Latvijas valsts mani apsūdz par to, ka dzeru kristiešu bērnu asinis. Nevaru atklāt sarunu saturu un paša procesa nianses, taču, pēc būtības, šo apsūdzību absurda, murgainības ziņā viss ir tā, kā saku. Paldies visiem par atbalstu! Es neesmu vainīgs!" – paziņoja Gapoņenko pēc tiesas sēdes.

Aktīvists Vladimirs Lindermans paskaidroja, kāpēc Gapoņenko apsūdzēts saskaņā ar Latvijas Republikas Krimināllikuma 81. panta 1. daļu.

"Viņš raksta kaut ko pozitīvu par Krieviju, kaut ko negatīvu par Latviju – tam spiegošanu "nepiešūsi", toties to var izvērtēt kā informatīvu palīdzību naidīgai valstij," – teica Lindermans.

Ziņu lente
0