Video

Pēc 46 cietumā pavadītiem gadiem miris sērijveida slepkava Čārlzs Mensons

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1969. gadā viņa vadītais grupējums "Ģimene" nogalināja režisora Romāna Polanski dzīvesbiedri – aktrisi Šeronu Teitu un četrus viņas viesus.

Pirmdien Kernas apgabala (Kalifornija, ASV) slimnīcā 83 gadu vecumā miris sērijveida slepkava Čārlzs Mensons. 1969. gadā viņa vadītais grupējums "Ģimene" nogalināja režisora Romāna Polanski dzīvesbiedri – grūtniecības stāvoklī esošo aktrisi Šeronu Teitu un četrus viņas viesus.

1971. gadā noziedzniekiem tika piespriests nāves sods, taču vēlāk to nomainīja pret mūža ieslodzījumu. Mensonu un viņa līdzzinātājus turēja aizdomās par līdzdalību 35 slepkavībās.

Šī gada janvārī mediji ziņoja, ka ieslodzītais ir slims un ārstējies slimnīcā. Novembrī viņš tika hospitalizēts atkārtoti.

Kalifornijas štata sodu izpildes un ieslodzīto reabilitācijas departamenta pārstāve Vikija Votersa paziņoja, ka tiks veikta sekcija, taču nekādu šaubu par Mensona nāves dabiskajiem iemesliem nav. Cietumā paziņoja, ka Mensonam nav bijis tuvinieku, par kuriem varasiestāžu rīcībā būtu jebkāda informācija. Saskaņa ar štata likumu, departaments pieņems lēmumu par mirstīgo atlieku apglabāšanu, ja desmit dienu laikā tās nesaņems radinieki vai pēdējās gribas izpildītāji. Mediji neziņo, vai Mensons būtu atstājis jebkādus rīkojumus par apglabāšanas veidu.

Nav arī zināms, kas notiks ar Mensona īpašumu – zīmējumiem un divām ģitārām. Varasiestāžu pienākums ir glabāt šīs mantas vismaz gadu, kura laikā tiesības uz tām var pieteikt iespējamie mantinieki.

Ziņu lente
0