Video

Radioamatieris pārbaudījis antikvāru uztvērēju "Rīga 6"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radiouztvērējs "Rīga 6" ieinteresējis amatieri, pateicoties neparastajiem konstrukcijas risinājumiem un tehnoloģijai.

Pēc kanāla "Antikvārā lampu tehnika" autora domām, Rīgas rūpnīcas "Radiotehnika" lolojums slēpj veselu kamolu pretrunu un viltību: tehniski izgudrojumi un arhaismi, neparasts elegants dizains un dažādu laikmetu apdares materiāli, teicama skaņa un metāla korpuss.

"Mani vienmēr ir interesējis jautājums: kā konstruktoriem izdevās panākt patīkamo basa skanējumu 2. klases mazgabarītu uztvērējā, turklāt vēl ar metāla korpusu? Reiz organizēšu salīdzinošu audiotestu ar citām tādas pašas klases iekārtām no PSRS un Eiropas," – raksta video autors.

Atklātajos avotos pieejamā informācija liecina, ka rūpnīca "Radiotehnika" uzsāka šāda tipa uztvērēju konveijera ražošanu pirmā PSRS – 1954. gadā. Uztvērēja korpuss izgatavots no tērauda plāksnes, priekšējā sieniņa – no plastmasas. Uztvērējs sver 12 kg.

Interesanti ir tas, ka žurnāla "Radio" redakcija 1952. gadā kritizēja "Rīgu 6" un norādīja uz virkni būtisku trūkumu. Speciālisti atgādināja, ka "rūpnīcai, kas nosaukta lielā krievu zinātnieka – radio izgudrotāja A.S. Popova – vārdā, vajadzētu īpaši augstu vērtēt savas fabrikas markas godu".

Ziņu lente
0