Intervija

"Esmu nodevēja": Vaikule pastāstīja par konfliktu ar Krutoju un patriotismu

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле предстала перед публикой в солнечном наряде
Лайма Вайкуле предстала перед публикой в солнечном наряде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laima Vaikule atklātā intervijā pastāstīja par Jūrmalas vadības finansiālo atbalstu un atzina, ka komponists Igors Krutojs ir sadusmojies uz viņu festivāla "Laima Rendezvous" dēļ.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Intervijā YouTube kanālam "Bet aprunāties?" dziedātāja Laima Vaikule atklāti atzina, ka komponists un producents Igors Krutojs uzskata viņu par nodevēju, vēsta BB.lv.

Dziedātāja atklāja, ka Krutojs vēl joprojām dusmojas uz viņu par to, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas tā vietu ieņēma festivāls "Laima Rendezvous". Vaikule gan skaidroja, ka no komponista puses tas ir netaisnīgi, jo Jūrmalas vadība pati lūdza viņu organizēt festivālu.

"Igors dusmojas uz mani par to, ka es, nodevēja, esmu organizējusi festivālu pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas," pastāstīja Vaikule.

Dziedātāja norādīja, ka Jūrmalas vadība viņu atbalsta gan finansiāli, gan morāli, tāpēc viņa nevar atteikties no festivāla organizācijas.

"Esmu Jūrmalas patriote," konstatēja dziedātāja.

Jūrmalas paradokss

2014.gadā Jūrmala zaudēja vairākus lielus festivālus no Krievijas, tostarp – arī "Jauno vilni". Toreiz valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iekļāva vairākus Krievijas māksliniekus nevēlamo personu sarakstā, ņemot vērā Latvijas viedokli Krimas jautājumā. Rezultātā Krutojs bija spiests izvērtēt citas vietas "Jaunā viļņa" organizēšanai. Kopš 2015.gada festivāls notiek Sočos.

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasDziedātāji Filips Kirkorovs un Intars Busulis festivālā "Jaunais vilnis 2017" Sočos
Esmu nodevēja: Vaikule pastāstīja par konfliktu ar Krutoju un patriotismu - Sputnik Latvija
Dziedātāji Filips Kirkorovs un Intars Busulis festivālā "Jaunais vilnis 2017" Sočos

Krutojs informēja, ka "Jaunais vilnis" varētu atgriezties Latvijā, ja tās ĀM oficiāli atvainotos Krievijas kolēģiem. Viņš uzsvēra, ka bija vajadzīga tikai oficiāla Latvijas ĀM atvainošanās Krievijas ĀM, kā arī rakstiskas garantijas, ka situācija ar iebraukšanas aizliegumu Krievijas māksliniekiem nekad neatkārtosies.

Producents atzīmēja, ka šajā fonā festivāla "Laima Rendezvous" iecere viņam šķiet dīvaina, jo tajā piedalās mākslinieki no Krievijas. Krutojs norādīja, ka tas ir paradoksāli: vispirms krievu māksliniekus neielaida Latvijā, bet pēc tam organizēja jaunu projektu un uzaicināja tieši krievu māksliniekus.

Krievijas zvaigznes jūrmalā

Šogad festivāls "Laima Rendezvous" Jūrmalā notiks piekto reizi. Tas aizritēs no 18. līdz 21.jūlijam. koncertu programmā no jauna ir pazīstami Krievijas mākslinieki. Festivāla organizatori solīja, ka jubilejas sezona būs grandioza. Četras dienas uzstāsies spilgtākās zvaigznes un lieliskākie jaunie izpildītāji no agrākajiem festivāliem. Šogad Jūrmalā ieradīsies vismaz 13 valstu pārstāvji – līdz ar māksliniekiem no Krievijas piedalīsies Ukrainas, Baltkrievijas, Armēnijas, Dānijas, Kazahstānas, Gruzijas, Igaunijas, Azerbaidžānas utt. zvaigznes.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Лайма Рандеву день 4.

Публикация от Лайма Вайкуле (@laima_vaikule_official)

Plānots, ka uz festivāla skatuves kāps vairāk nekā 40 mākslinieki, kuru vidū ir Grigorijs Lepss, Stass Mihailovs, Valērijs Meladze, Jeļena Vaenga, Intars Busulis, Lolita, Valērijs Sjutkins, Sati Kazanova, Aleksandrs Panaijotovs, Anastasija Kamenskih, komanda Dagamba, Jānis Stībelis un daudzi citi. Par festivāla īpašo viesi kļūs viens no pazīstamākajiem izpildītājiem no Krievijas – Sergejs Lazarevs, kurš ieņēma trešo vietu Eirovīzijā Telavivā.

Savā lapā Instagram Vaikule visus aicināja uz festivālu. "Nāciet, brauciet, lidojiet!!" māksliniece parakstīja savu video uzrunu.

Ziņu lente
0