Ir budžets: ES līderiem izdevies vienoties

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВход в здание Еврокомиссии в Брюсселе
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc deviņdesmit stundas ilgām pārrunām ES līderiem izdevies vienoties par ambiciozu budžetu. Viņi sola atbalstu Baltijas fermeriem.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Eiropas Savienības līderiem izdevies panākt vienošanos par Eiropas ekonomikas atjaunošanas fondu un daudzgadu finanšu plānu, informēja Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels.

Četras dienas ES valstu līderi turpināja sarežģītas pārrunas par ekonomikas atbalstam paredzētās paketes papildināšanu, sadali un pārvaldi. Tā ietver atjaunošanas fondu un ES daudzgadu budžeta plānu.

Pirms plenārsēdes sākuma Eiropas Padomes priekšsēdētājs informēja, ka sagatavojis jaunu ierosinājumu ES līderiem, kas tapis pēc trīs dienas ilga kopīga darba un pārrunām.

Beidzot, otrdienas rītā Mišels publicēja savā lapā Twitter vienu vārdu - "Vienošanās!"

​Mēs to paveicām! Mēs panācām vienošanos par atjaunošanas fondu un ES budžetu 2021.-2027. gg. Tā ir spēcīga vienošanās. Un – vēl daudz svarīgāk – pareiza vienošanoās," politiķis paskaidroja nākamajā publikācijā.

​"Mums ir vienošanās, - laba venošanās! Ar budžetu 1,074 triljonu eiro apmērā un atjaunošanas plānu 750 miljardu eiro apmērā. Nekad ES nav uzdrošinājusies tik ambiciozi investēt nākotnē," savā lapā Twitter ziņoja Beļģijas premjerministre Sofija Vilmesa.

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš sociālajos tīklos atklāja, ka nākamos 7 gados Latvijas ekonomikai būs pieejami vairāk nekā 10 miljardi eiro.

​Intervijā programmai Rīta Panorāma LTV viņš paskaidroja, ka tiešās dotācijas zemniekiem tiks palielinātas par 40%. Ja tagad viņi saņem 179 eiro par hektāru, 2022. gadā šī summa pieaugs līdz 200 eiro, vēl pēc dažiem gadiem – līdz 215 eiro. Lauksaimniekiem paredzētās subsīdijas ES septiņu gadu budžetā bija viens no galvenajiem jautājumiem, kas satrauca Baltijas valstis.

Ziņu lente
0