Rekordzems tarifs Rīgā: gāzes cenas mainās trešo reizi četru mēnešu laikā

© Pixabay / geraltРегулятор подачи тепла для батареи
Регулятор подачи тепла для батареи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šovasar Latvijā tiks noteikti zemākie gāzes tarifi pēdējo 12 gadu laikā. Rīgā uzstādīts pēdējo četru gadu rekords.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi par 11% samazinātu siltumenerģijas tarifu Rīgā – tas ir zemākais tarifs pēdējo četru gadu laikā, liecina informācija vietnē riga.lv.

No šī gada 1. augusta siltumenerģijas tarifs Rīgā veidos 40,46 eiro par megavatstundu bez PVN.

"Rīgas siltums" jau trešo reizi pēdējo četru mēnešu laikā samazina siltumenerģijas tarifu. Kopējais siltumenerģijas tarifa samazinājums šogad sastāda vairāk nekā 22%.

Газовая плита - Sputnik Latvija
Latvija uzstāda jaunu rekordu gāzes lētuma ziņā: jaunie tarifi stājas spēkā no 1. jūlija

No 1. augusta apstiprinātais siltumenerģijas tarifs Rīgā būs zemākais starp Latvijas lielpilsētām. Siltumenerģijas tarifs Rīgā būs zemāks nekā Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Iepriekš vēstīts, ka rekordzemas gāzes cenas noteiktas Latvijā dažādu iemeslu dēļ. SPRK vadītājs Rolands Irklis pastāstīja, ka ar koronavīrusa pandēmiju saistītie ierobežojumi būtiski ietekmējuši patēriņa apjomu un cenas, taču noteicošie bija citi faktori.

Par vienu no galvenajiem Irklis uzskata klimatiskos apstākļus – tas ir, siltā ziema, kas ļāva cilvēkiem mazāk apkurinat telpas, tātad – tērēt mazāk dabasgāzes.

Stāvokli ietekmējuši arī globālie procesi, piemēram, cenas Eiropā, kas sasniedza rekordzemu līmeni.

Ziņu lente
0