Ungārija pieņēmusi lēmumu par "Turcijas straumes" turpinājuma būvdarbiem

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГазодобывающее предприятие компании «Укргаздобыча» во Львовской области
Газодобывающее предприятие компании «Укргаздобыча» во Львовской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārija pieņēmusi lēmumu par "Turcijas straumes" turpinājuma būvdarbiem Jaunā gāzesvada ekspluatācijas sākums ieplānots līdz 2021. gada 1. oktobrim.

RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Ungārijas gāzes transporta sistēmas operators (FGSZ) informēja, ka pieņemts investīciju lēmums par gāzesvada būvdarbiem no Serbijas, pa kuru Ungārijā tiks nogādāta gāze no "Turcijas straumes", vēsta RIA Novosti.

"Ar šo FGSZ Ltd. informē tirgus dalībniekus par to, ka... Ungārijas regulators enerģētikas un komunālo pakalpojumu jomā (MEKH) savā lēmumā (..) no 2020. gada 19. jūnija apstiprināja piedāvājumu par desmit gadu attīstības plānu, kas ietver jaunā Serbijas-Ungārijas gāzesvada-starpkonektora būvdarbiem ar kopējo jaudu sešu miljardu kubikmetru apmērā gadā," teikts kompānijas paziņojumā presei.

Президент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган с мороженым во время посещения Международного авиакосмического салона МАКС-2019 - Sputnik Latvija
Politika
Rietumu mediji par Putina un Erdogana tikšanos: Krievija saņēmusi vēlamo

Jaunā gāzesvada ekspluatācijas sākums ieplānots līdz 2021. gada 1. oktobrim.

Februārī Krievijas vēstnieks Ungārijā Vladimirs Sergejevs informēja, ka pirmās gāzes piegādes no "Turcijas straumes" Ungārijā ieplānotas 2021. gada beigās vai 2022. gada sākumā. Savukārt otrdien Serbijas vēstnieks Krievijā Miroslavs Lazanlkis pastāstīja RIA Novosti, ka pirmo gāzi no "Turcijas straumes" Belgrada varētu saņemt jau līdz šī gada beigām.

Gāzesvada "Turcijas straume" ekspluatācija bija sākta janvāra sākumā. To veido divi cauruļvadi ar 15,75 miljardu kubikmetru jaudu katrs. Pirmais paredzēts gāzes piegādēm no Krievijas Turcijas patērētājiem, otrs – Dienvideiropas un Dienvidaustrumeiropas valstu apgādei.

Ziņu lente
0