Eksperte: Latvijas Darba likumā ir normas, kuras nav pietiekami skaidri aprakstītas

© Foto : pensionari.lvТабличка Министерства благосостояния Латвии
Табличка Министерства благосостояния Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Darba likums nav ideāls, dažas lietas tajā nav pietiekami skaidri aprakstītas, un katram pastāv iespēja iniciēt tajā izmaiņas.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Latvijas Darba likumā nepietiekami skaidri ir aprakstīti atsevišķi punkti. Par to radio Baltkom ēterā paziņoja Valsts darba inspekcijas Konsultatīvā centra vadītāja Dace Stivriņa.

"Protams, likumā ir vispārīgas normas, kuras nav aprakstītas. Šajā gadījumā jāskatās tiesvedības. Varbūt līdzīgās lietās jau ir tiesas lēmumi. Tātad šādos gadījumos judikatūrai arī ir jābūt ievērotai līdzvērtīgi likumam," sacīja viņa.

Tāpat Stivriņa atzīmēja, ka dažkārt Valsts darba inspekcija pati iniciē izmaiņas likumā, ja tā redz, ka tas nestrādā. Šādas izmaiņas inspekcijai var piedāvāt arī paši darbinieki.

Празднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге  - Sputnik Latvija
Ierobežot privātpersonu tiesības? Ārkārtējās situācijas režīms atvadās, bet neaiziet

"Ja veidojas situācija, kad mēs redzam praksē, ka pastāv problēma kādu normu pielietošanā, ka pastāv nepieciešamība papildināt tās un mainīt, tad šī informācija no mums nonāk Labklājības ministrijā, lai viņi risina jautājumu par nepieciešamību papildināt un mainīt Darba likumu. Tāpat, ja cilvēki uzskata, ka pastāv nepieciešamība papildināt vai mainīt kādu normu, arī viņiem ir tiesības iniciēt izmaiņas Darba likumā, Darba aizsardzības likumā un citos normatīvajos aktos," piebilda Stivriņa.

Ārkārtējās situācijas laikā konsultāciju skaits, kuras sniegusi Valsts darba inspekcija, ir pieaudzis par 61%, pastāstīja inspekcijas pārstāve Ilze Kalniņa.

Ziņu lente
0