Valdošās partijas atteicās kompensēt uzņēmumiem daļu sociālo iemaksu

© Sputnik / Sergey MelkonovПростаивающий конвейер и пустые рабочие места в консервном цеху после массовых сокращений
Простаивающий конвейер и пустые рабочие места в консервном цеху после массовых сокращений - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā ekonomikas ministra piedāvājums samazināt uzņēmumiem nodokļu slogu algotā darbaspēka izmantošanai neguva koalīcijas partneru atbalstu; ko vēlējās atbalstīt Vitenbergs un kādēļ iniciatīvu noraidīja.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Valdošās partijas neatbalstīja ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) ierosinājumu samazināt ražošanas un eksportējošo uzņēmumu nodokļu izdevumus par darbiniekiem, vēsta TV3.

Savu plānu Vitenbergs prezentēja valdošās koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē pirmdien, 27. aprīlī. Tieši tautsaimniecības atbalsta jautājumi aizņēma lielāko daļu apspriešanas.

Skaidrojot Vitenberga ideju, labklājības ministre Ramona Petraviča norādīja, ka valsts varētu daļēji kompensēt uzņēmumu sociālās iemaksas.

"Ja uzņēmumam "izpildās" dažādi kritēriji, vidējā alga ir lielāka par 800 eiro, tad to daļu sociālā nodokļa, kas ir algai virs 800, tad varētu valsts kompensēt subsīdiju veidā," paziņoja Petraviča.

Taču ierosinājums neguva koalīcijas partneru atbalstu.

"Mums trūka tādas sīkākas analīzes, kas ir tie uzņēmumi, kādas ir tās vajadzības, kas viņiem ir. Un tad mēs varētu pielāgot, iespējams, to pašu dīkstāves pabalstu programmu, lai viņiem palīdzētu," paskaidroja premjers Krišjānis Kariņš.

Пожилая женщина - Sputnik Latvija
Sociālās aizsardzības izdevumi Latvijā – vieni no zemākajiem ES

Viņš uzskata, ka bez detalizētas analīzes nedrīkst uzsākt izmaksas jaunā veidā, kas atšķiras no tā, kas tika pieņemts iepriekš.

Kariņš apsolīja, ka valdība meklēs veidus, kā uzlabot uzņēmēju atbalsta programmas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas valdība grasās nevis pazemināt, bet gan palielināt darbaspēka slogu tuvāko mēnešu laikā, neraugoties uz koronavīrusa pandēmiju.

Ziņu lente
0