Pieraduši pie treknas dzīves: tapušas zināmas Saeimas deputātu algas krīzes laikā

© Foto : Facebook / Сергей ПотапкинДепутат Валдис Калнозолс спит на заседании Сейма
Депутат Валдис Калнозолс спит на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tautas kalpi šajā sarežģītajā periodā nav gatavi izrādīt solidaritāti tautai un samazināt sev algas, kā tas bija 2008. gadā.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Ārkārtējā situācija un sarežģītais stāvoklis valstī nekādā veidā nav ietekmējis ierēdņu algas Latvijā, raksta Press.lv ar atsauci uz Neatkarīgo.

Tiek ziņots, ka lielākajai daļai parlamentāriešu alga svārstās starp 2000 un 3000 eiro. Tā, par martu 13 parlamentārieši saņēma uz rokām vairāk nekā 3000 eiro.

Pirms 12 gadiem, 2008. gada krīzes laikā, Saeimas deputāti pieņēma lēmumu samazināt sev algas par aptuveni piekto daļu, lai ātrāk izkļūtu no krīzes. Šoreiz šāds cēls žests netiek novērots.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Juris Pūce: mums jānotur ierēdņu pirktspēja

Kā jau iepriekš ziņoja Sputnik Latvija, valsts augstākās amatpersonas – prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, premjerministrs un vēl 13 ministri – papildus algai saņem 1000 eiro mēnesī reprezentācijas izdevumiem. Pat tagad, ārkārtējās situācijas laikā, kad visi masveida pasākumi un prezentācijas ir atceltas.

Šogad katru mēnesi valsts prezidents reprezentācijas izdevumos saņem 1192 eiro, Saeimas spīkers un premjerministrs – katrs pa 1132 eiro, ministri – 1073 eiro katrs. Saskaņā ar likumu, ierēdņiem nav jāatskaitās par šīs naudas izlietojumu. Būtībā, tā ir piemaksa jau tā ne zemajām algām.

Kopš 13. marta valstī ir ieviests ārkārtējās situācijas režīms, kurš ilgs vismaz līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas režīma laikā valstī netiek rīkotas nekādas prezentācijas un tamlīdzīgi pasākumi. Taču augstākās amatpersonas negrasās atteikties no piemaksām kaut vai šajā laika periodā.

Ziņu lente
0