Ekonomists prognozē: tuvākajā laikā pasaulē gaidāma defoltu virkne

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasТрейдеры
Трейдеры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā Libānas premjeministrs informēja, ka valsts nav spējīga apmaksāt eiroobligāciju parādus un sāk pārrunas ar kreditoriem par to restrukturizāciju.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Tuvākajā laikā vairākas valstis izsludinās defoltu, tāpat kā to nesen izsludināja Libāna. Par to intervijā portālam "Zerkalo ņedeļi" paziņoja "J.P. Morgan International" tirgu nodaļas vadītājs Deivids  Stabss.

Ekonomists nevēlējās precizēt, par kādām tieši valstīm viņš runā, taču atgādināja, ka parasti dažus gadus pēc valsts defolta tirgi no jauna paver durvis šīm valstīm. Bet tam, pēc portāla sarunbiedra domām, pēdējā laikā sods par saistību neizpildīšanu kreditoru priekšā ir mīkstināts, un defolts pats par sevi sagādā problēmas tiem, kas aizdevuši naudu.

Деньги, песочные часы - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Mēs zinām, kas notiks tālāk": pasaule ir iegrimusi parādos

"Valsts problēma parasti slēpjas nevis pašā defoltā, bet gan tā iemeslos. Ja ekonomika nokļuvusi uz defolta sliekšņa, ja parādījusies kaut vai doma par to, acīmredzot, šī ekonomika jau pārdzīvo stresu," Stabsa teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Pēc viņa domām, situācijā, kad valsts mēģina sameklēt līdzekļus obligāciju dzēšanai, tā jau ir spiesta  spert nepopulārus soļus savā iekšpolitikā.

Aizvadītajā nedēļā Libānas premjeministrs informēja, ka valsts nav spējīga apmaksāt eiroobligāciju parādus un sāk pārrunas ar kreditoriem par to restrukturizāciju.

Ziņu lente
0