Latvijas ĀM vadītājs izteicās par labumu, ko var atnest rāpošana uz ceļiem Kremlī

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasЗвезда на Спасской башне Московского Кремля.
Звезда на Спасской башне Московского Кремля. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs sola katru reizi atgādināt biznesmeņiem, kuri sūdzas par ārpolitiku, gadījumu ar atteikšanos pārkraut naftu Baltkrievijai.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Biznesam nevajadzētu sūdzēties par to, ka tam it kā traucē Latvijas ārpolitika. Piemērs ar naftas piegādēm Baltkrievijai parāda, ka uzņēmēji paši nevēlas cīnīties par kravām, paziņoja Latvijas Radio ēterā Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Ministrs atzīmēja, ka bieži dzird viedokļus par to, ka Latvijas nedraudzīgā politika attiecībā pret Krieviju traucē biznesam, un ka, "ja valstu vadītāji sabučotos, vai kāds uz ceļiem aizrāpotu līdz Kremlim un piecas reizes paklanītos, tad viss notiktu".

Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Politika
Rinkēvičs kaunina uzņēmējus: ja neļauj strādāt ar Krieviju, ejiet uz Baltkrieviju

Taču nesenais piemērs ar Baltkrieviju (kura meklēja alternatīvu Krievijas naftas kravām un rezultātā importēja vienu partiju kravas caur Klaipēdu, bet ar Latvijas termināļiem par tranzītu vienoties neizdevās), parādīja, ka vislielākā problēma ir pats bizness, sacīja Rinkēvičs.

"Viņi [uzņēmēji] pateica, ka mēs pagaidām neesam gatavi un vispār mums arī bail tracināt Krieviju, līdz ar to šī krava aizgāja pie kaimiņiem," pateica Rinkēvičs.

Viņš apsūdzēja Latvijas uzņēmējus tajā, ka viņi strādā pēc veciem lekāliem, turklāt viņi iepriekš neplānoja, kā strādās kravu plūsmas no KF samazināšanās gadījumā. Pie tam Ķīnas, Baltkrievijas un citu valstu uzņēmumi lūdza Latvijas tranzīta sektoram saprātīgus tarifus, taču ar visu politisko draudzību ar vienu vai otru valsti visu izšķīra cenas jautājums – Latvijā tarifi izrādījās augstāki, nekā citās valstīs, nobeigumā sacīja ministrs.

Iepriekš vēstīts, ka Krievija pārtraukusi naftas padevi Baltkrievijas naftas pārstrādes rūpnīcām no 2020. gada 1. janvāra, ņemot vērā to, ka puses nav parakstījušas attiecīgos līgumus.

Ziņots, ka Krievijas kompānijas piedāvāja iespēju saglabāt 2019. gada naftas piegādes līgumu noteikumus, bet Minska lūdza samazināt naftas līguma cenu par 10 dolāriem tonnā – par tirgus cenas prēmiju.

Valsts koncernā "Belņeftehim" apstiprināja, ka abu valstī strādājošo NPR – Mazirjas un "Naftan" slodze samazināta līdz tehnoloģiskajam minimumam, tās strādā ar iepriekš izveidotajām naftas rezervēm. Šajā fonā Baltkrievija uz laiku pārtrauca naftas produktu eksportu.

Президент Латвийской ассоциации торговцев Хенрикс Данусевичс - Sputnik Latvija
Latvijā atzīst, ka mērķtiecīgi iznīcina uz Krieviju orientētus uzņēmumus

15.janvārī kļuva zināms, ka grupas "Safmar" uzņēmumi sāk piegādes arī Mazirjas NPR. Aģentūras RIA Novosti informācijas avots vēstīja, ka noformēta naftas partijas iegāde 30 tūkstošu tonnu apmērā.

Minska ziņoja, ka janvārī Baltkrievija savu NPR nodrošināšanai plāno iegādāties Krievijā 650 tūkstošus tonnu naftas.

Tāpat Baltkrievijas naftas kompānija un NPR meklē alternatīvas Krievijas naftai – Ukrainā, Polijā, Baltijā, Kazahstānā un Azerbaidžānā, pastāstīja Baltkrievijas vicepremjers Dmitrijs Krutojs.

Eksperti atzīmē, ka visas alternatīvās naftas piegādes Baltkrievijai izrādīsies dārgākas nekā imports no KF.

Ziņu lente
0