Latvijas lielākajam autopārvadātājam aizliedza strādāt Norvēģijā

© Foto : KreissЛатвийская фирма грузоперевозок Kreiss
Латвийская фирма грузоперевозок Kreiss - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijā "Kreiss" uzskata pagaidu darba aizliegumu par epizodi Rietumeiropas un Austrumeiropas autopārvadātāju savstarpējā cīņā.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Norvēģijas Darba inspekcija apturēja Latvijas autopārvadātāja "Kreiss" darbību valstī, raksta BB.lv.

Kravas automašīnas pie robežas - Sputnik Latvija
Latvijas autopārvadātāji pieprasa atgriezt miljonu eiro

Tādējādi no 20. janvāra uzņēmums vairs nedrīkst īstenot kabotāžas pārvadājumus Norvēģijā.

Saskaņā ar Norvēģijas Kravu pārvadātāju asociācijas datiem, aizlieguma iemesls ir tajā, ka kompānija maksāja vadītājiem daudz mazāk, nekā paredz Norvēģijas spēkā esošie noteikumi: tikai 24 Norvēģijas kronas (2,43 eiro) stundā, lai gan minimālā darba alga kravas mašīnu šoferiem valstī sastāda 175,95 kronas (17,81 eiro) stundā.

"Kreiss" valdes priekšsēdētājas Andrejs Kuzņecovs paziņoja aģentūrai LETA, ka situāciju nosaka no "Kreiss" neatkarīgi apstākļi, bet gan tieši tas, ka pastiprinās starptautiska konkurence starp vecajām un jaunajām Eiropas Savienības (ES) un eiro zonas dalībvalstīm.

"Lai arī ES autopārvadājumu nozarei ir vienots regulējums, katra dalībvalsts atsevišķi, nolūkā aizsargāt iekšējo tirgu, pieņem normatīvos aktus, kas ierobežo citu dalībvalstu brīvu piekļuvi tirgum, piemēram, autovadītāju darba algas un sociālās garantijas," paziņoja Kuzņecovs, uzsverot, ka "Kreiss" izpilda Latvijas normatīvo aktu prasības par šoferu algām un sociālajām garantijām.

Tāpat viņš uzsvēra, ka "Kreiss" darbiniekiem, kuri nodrošina pakalpojumu sniegšanu Norvēģijā, tiek maksātas algas, kuras atbilst Norvēģijas likumdošanas prasībām.

"Šī brīža situācija nav uzskatāma par konfliktu starp "Kreiss" un Norvēģijas Darba inspekciju, bet gan par jau iesniegtās un vēl papildus iesniedzamās informācijas pārbaudes procesu," paziņoja viņš.

Kuzņecovs paziņoja, ka kompānija atkārtoti paziņos visu nepieciešamo informāciju, kā arī izmantos tiesiskuma līdzekļus savu interešu aizstāvībai.

Vadītājs - Sputnik Latvija
Latvijā tālbraucēju šoferu algas aprēķinās pa jaunam

Kompānija "Kreiss" ir dibināta 1994. gadā, tās pamatdarbība ir starptautiskie kravu autopārvadājumi. Kompānija ir starp lielākajiem Latvijas darba devējiem: patlaban "Kreiss" strādā 2 904 cilvēki, no kuriem 2 437 ir šoferi, kuri veic starptautiskos pārvadājumus.

Viens no "Kreiss" vadītājiem Norvēģijā 2017. gadā kļuva par Interneta video hīta varoni – divi bērni, izkāpjot no skolas autobusa, nolēma pāriet ceļu un teju nokļuva zem fūres, taču šoferis paspēja nobremzēt pēdējā sekundē, un bērns necieta.

Ziņu lente
0