Swedbank ievieš jaunus noteikumus: skaidrās naudas mīļotājus gaida pārsteigums

© REUTERS / Ints KalninsЗдание Swedbank в Риге
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Swedbank jaunie noteikumi var sagādāt nepatikšanas tiem, kuri dod priekšroku skaidrās naudas operācijām ar ārpus eirozonas esošo valstu valūtām.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Banka Swedbank paziņojusi, ka gaidāmas pārmaiņas finansiālajās operācijās ar naudu – korporācijas pārstāvniecības vairs nepieņems jebkādu ārvalstu valūtu skaidrajā naudā – tikai eiro.

Jaunievedums stāsies spēkā 2019. gada 9. decembrī, pavēstīja Swedbank filiāles preses dienests. Bankā paskaidroja, ka pēdējā laikā fiksēts būtiski samazinājies operāciju skaits, kurās tiek izmantota eirozonā neiekļauto valstu valūta skaidrā naudā. Finanšu kompānijas eksperti uzskata, ka šīs parādības iemesls saistīts ar bankas karšu popularitātes pieaugumu ārvalstīs, kā arī eiro apgrozības zonas paplašināšos.

"Izmaiņas saistītas ar pakalpojumu zemo pieprasījumu. Ārzemju valūtas darījumi filiālēs skaidrā naudā pēdējo 3 gadu laikā ir sarukuši par vairāk nekā 3 reizēm. Tas skaidrojams gan ar Baltijas valstu iekļaušanos eirozonā, kas sekmē lielāku eiro lietošanu, gan ar klientu paradumu maiņu, jo atrodoties ārzemēs, Swedbank klienti biežāk izvēlas norēķināties ar maksājumu kartēm," – teikts bankas mājaslapā.

Atzīmēts, kā izmaiņas nekādā veidā neietekmēs bezskaidras naudas darījumus ārvalstu valūtā – maksājumus un valūtas maiņu kontā.

Ņemot vērā gaidāmās pārmaiņas, Swedbank brīdinājusi savus klientus par to, ka viņiem ir tiesības lauzt līgumu ar banku, ja viņiem nav piemēroti jaunie skaidrās naudas aprites noteikumi. Klienti lūgti informēt par attiecību pārtraukšanu ar finanšu korporāciju līdz 2019. gada 8. decembrim.

"Pretējā gadījumā tiks uzskatīts, ka klients piekrīt izmaiņām," brīdināja Swedbank.

Ziņu lente
0