Finanšu ministru uztrauc represijas: aug pretenziju skaits par VID darbu

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМинистр финансов Янис Рейрс
Министр финансов Янис Рейрс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu ministru Jāni Reiru neapmierina vairāki Valsts ieņēmumu dienesta darba aspekti.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājai Ievai Jaunzemei vēl ir jāiestrādājas, tomēr lielāka uzmanība būtu jāpievērš negodīgiem uzņēmumiem, aģentūrai LETA pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs, vēsta Press.lv.

Iepriekš Finanšu ministrija veica dienesta pārbaudi par VID vadītājas publiski sniegto informāciju, kā arī publiskās sanāksmēs izskanējušiem faktiem saistībā ar iniciatīvu virzību nodokļu maksātāju sloga mazināšanai. Pēc pārbaudes  FM komisija ieteica Reiram izteikt mutisku aizrādījumu VID vadītājai par pretrunīgas informācijas sniegšanu.

Здание Службы госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Nodokļu inspektori nostājās naftas tranzīta ceļā: Valsts ieņēmumu dienestu atkal pārbauda

Reirs, kurš patlaban atrodas atvaļinājumā, pastāstija, ka ar komisijas atzinumu nav iepazinies, tāpēc nevēlējās atbildēt, vai aizrādījums tiks izteikts. Tomēr ministrs atzina, ka VID darbā nepieciešami uzlabojumi.

"Es līdz šim publiski neesmu izteicies kritiski par VID darbu, jo iestādes vadītājai ir nepieciešams laiks, lai iestrādātos un nāktu klajā ar plānotajām izmaiņām VID darbā. Tomēr ir daudzas lietas, kas mani neapmierina, piemēram, attieksme pret klientiem, kad tiek veiktas represijas, nevis sniegts pakalpojums. Bet šis viedoklis nav saistīts ar FM komisijas atzinumu," pauda Reirs.

"VID darbība tiek monitorēta katru dienu, un katru dienu ir kādas problēmas. Ir uzņēmēji, kuri vēlētos labāku attieksmi. Bet sapulcēs esmu sapratis, ka Jaunzemei ir piedāvājums, kā to risināt. No VID klientu apkalpošanas jau ir atstādināti cilvēki, kas liecina, ka uzlabojumi būs," atklāja finanšu ministrs.

Pēdējā laikā patiešām radusies virkne pretenziju par VID darbu: notikušas kratīšanas valsts katoļu baznīcās, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu īpašnieki aizvien biežāk apliecina, ka Latvijā strādāt nav iespējams, turklāt tīmeklī parādījās Jaunzemes slepenais rīkojums ierakstīt VID sarunas ar klientiem audita laikā.

Ziņu lente
0