Ukraiņu deputāts aplēsis valsts zaudējumus pēc eksporta samazināšanās ar Krieviju

© Sputnik / Александр Мазуркевич / Pāriet pie mediju bankasНа международном пограничном автомобильном пункте пропуска "Гоптивка"
На международном пограничном автомобильном пункте пропуска Гоптивка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petro Porošenko prezidentūras laikā dzīves līmenis Ukrainā piecu gadu laikā ir manāmi samazinājies. Tagad šīs problēmas tiks uzveltas Vladimira Zeļenska plecos.

RĪGA, 20. maijs – Sputnik. Ukrainas parlamenta deputāts no frakcijas "Opozīcijas bloks" Vadims Novinskis paziņojis, ka Ukraina zaudējusi aptuveni 80 miljardus dolāru piecu gadu laikā, samazinoties eksportam uz Krieviju, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Pēdējo piecu gadu laikā mēs esam zaudējuši eksportu uz Krieviju par aptuveni 70-80 miljardiem dolāru. Mūsu uzņēmumi, kuri bija orientēti uz Krievijas tirgu un NVS valstu tirgu, patlaban vienkārši stāv," paziņoja Novinskis telekanāla "Naš" ēterā.

Viņš norādīja, ka ekonomikas izaugsmes veicināšanai nepieciešams atjaunot attiecības ar Krieviju.

"Mēs tik un tā nonāksim pie tā, ka mums būs jāvienojas ar Krieviju. Tas ir mūsu kaimiņš, mums no tā netikt vaļā. Ar kaimiņu vajadzīgas normālas attiecības – tikai slikts saimnieks dzīvo pastāvīgā strīdā ar kaimiņu. Labs saimnieks ar kaimiņu draudzējas," uzsvēra deputāts.

Krievijas un Ukrainas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2018.gadā bija 14,984 miljardi dolāru – salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu tas audzis par 16,6%, liecina Krievijas Federālā muitas dienesta dati. Eksports no Krievijas uz Ukrainu – 9,523 miljardi dolāru (pieaugums par 19,9%), imports uz Krieviju no Ukrainas sastādījis 5,461 miljardus dolāru (pieaugums par 11,2%). Ukrainas daļa Krievijas ārējās tirdzniecības kopējā apgrozījumā gada laikā nav mainījusies – 2,2%.

Ziņu lente
0