Swedbank pastāstīja, no kādām valstīm ir lielākā daļa tās "aizdomīgo" klientu

© Sputnik / Sergey Melkonov"Солнечный камень" - Офис Swedbanka
Солнечный камень - Офис Swedbanka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsoņu skaits, ar kuru kontiem notikušas aizdomīgas operācijas, ir neliels, paziņoja bankas preses dienesta vadītājs Gabriels Franke Rodau.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Vairums Swedbank klientu, kuru kontos notikušas aizdomīgas operācijas, ir Eiropas Savienības rezidenti, taču ir arī Krievijas pilsoņi, paziņoja žurnālistiem bankas pārstāvis.

"Vairums kontu pieder ES rezidentiem. Klientu vidū ir noteikts Krievijas pilsoņu skaits, taču šis skaitlis ir neliels," - paziņoja bankas preses dienesta vadītājs Gabriels Franke Rodau. Viņš piebilda, ka vairums operāciju tika īstenots "pašmāju" tirgū, jeb Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš trešdien zviedru telekanāls SVT publicēja izmeklēšanas datus, kuri parādīja, ka ar Swedbank kontu palīdzību laika posmā no 2007. līdz 2015. gadam izgājuši cauri apmēram 4 miljardi eiro, kuri iegūti nelegāli. Žurnālisti saskatīja saikni starp Swedbank un Danske Bank klientiem, kas 2018. gadā nonāca skandāla centrā saistībā ar apsūdzībām par naudas atmazgāšanu Igaunijas filiālē.

Swedbank ēka Rīgā - Sputnik Latvija
Swedbank: naudas atmazgāšanas skandāls mūs neskars

Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas bankas akcijas Stokholmas biržā strauji nokrita.

Aizdomas sakarā ar naudas atmazgāšanu Danske Bank tiek izmeklētas Igaunijā, Dānijā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā un ASV. Saskaņā ar pašas bankas pētījumu, laika posmā starp 2007. un 2015. gadu tās Igaunijas filiālē tika apgrozīti 234 miljardi dolāru.

Taču, kā ziņoja izdevums Wall Street Journal, Krievijas Centrālā Banka jau 2013. gadā brīdināja banku Igaunijā par aizdomīgiem Krievijas klientiem, taču Danske Bank neko šajā sakarā neuzsāka.

Ziņu lente
0