Politologs: glabāt naudu ASV nacionālajā valūtā ir bīstami

© AFP 2023 / STRЮани и доллары
Юани и доллары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstīm ir jāveic naudas operācijas un jāglabā līdzekļi vairākās valūtās, uzskata politologs Dmitrijs Žuravļovs.

RĪGA, 13. janvāris – Sputnik. Krievijas Banka 2018. gada jūnija beigās samazināja dolāra daļu starptautiskajās rezervēs un vienlaikus palielināja eiro un Ķīnas juaņu daļu, vēsta RIA Novosti.

Tāpat regulators palielināja aktīvus britu mārciņās, Japānas jenās, Kanādas un Austrālijas dolāros un Šveices frankos.

Путин пошутил про судьбу доллара в России - видео - Sputnik Latvija
Video
Viņš mūs pamet: Putins pajokoja par dolāra likteni Krievijā

Intervijā radio Sputnik Reģionālo problēmu institūta ģenerāldirektors, politisko zinātņu kandidāts Dmitrijs Žuravļovs pastāstīja, ka dolārs padara eiro nestabilu, it sevišķi mūsdienu politikas apstākļos.

"Galu galā eiro arī ir saistīts ar dolāru, un dolāra nestabilitāte rada pamatu eiro nestabilitātei, jo dolārs, izņemot to, ka tas ir vai nav stabils, ir arī ASV valūta, un situācijā, kad Amerika 155. reizi izgājusi pret mums "krusta karā", glabāt naudu ASV nacionālajā valūtā ir vienkārši bīstami," - uzskata politologs.

Pēc Žuravļova domām, vienmēr ir labāk glabāt naudu dažādās valūtās, un runa ir ne tikai par valsts rezervēm.

"Nez kāpēc juaņas pie mums Sberbank netiek pārdotas pilsoņiem, bet jo vairāk valūtu, jo stabilāka sistēma. Protams, ja tā ir reāla valūta. Piemēram, es nezinu, Zimbabves dolāros vai Ukrainas grivnā laikam glabāt nav vērts. Bet citādi daudz – tas vienmēr ir labāk nekā viena," - paziņoja politologs.

Ziņu lente
0