Swedbank: naudas atmazgāšanas skandāls mūs neskars

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasSwedbank ēka Rīgā
Swedbank ēka Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skandināvu Danske Bank un Nordea saskārušās ar apsūdzībām par naudas atmazgāšanu, taču Swedbank uzskata, ka darbs klientu bankas statusā ļaus tai izvairīties no problēmām.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Baltijas reģiona lielākā banka – Swedbank ir pārliecināta, ka naudas atmazgāšanas skandāli to neskars, raksta Bloomberg.

Zviedru Swedbank AB, kas dominē Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgos, apgalvo, ka darbs ar vietējiem klientiem ļāvis tai izvairīties no nelikumīgām naudas plūsmām, kas gājušas cauri Danske Bank Tallinā un, mazākā mērogā, caur Nordea Bank.

Brigite Bonnsesena, Swedbank ģenerāldirektore, uzskata, ka ar citām bankām saistītajiem aizdomīgas naudas avotiem nav sakara ar viņas banku.

Калькулятор института финансов Swedbank - Sputnik Latvija
Aizvainoja kā pilsoni: Swedbank krieviski atteica latvietei kredīta piešķiršanā

"Neviens no tiem, kuru vārdi nosaukti, nebija Swedbank klients, bijušais vai tagadējais, - viņa teica preses konferencē, kurā pastāstīja par bankas darba rezultātiem šī gada trešajā ceturksnī. – Taču pats galvenais, ko varu jums teikt, ir tas, ka Baltijas valstīs mums ir klientu banka."

Šie komentāri izskanēja pēc tam, kad Danske Bank atzinās, ka lielākā daļa no 230 miljoniem dolāru, kas plūduši cauri tās mazajai filiālei Igaunijā no 2007. līdz 2015. gadam, ir jāuzskata par aizdomīgiem darījumiem. Pret Dānijas lielāko banku tagad ierosināta kriminālizmeklēšana vairākās jurisdikcijās, tostarp tās darbību izmeklē arī ASV Tieslietu ministrija.

Šomēnes starptautiskais finansists, fonda Hermitage Capital dibinātājs Viljams Brauders apsūdzēja banku Nordea par tamlīdzīgiem pārkāpumiem, lai arī mazākā mērogā. Abas bankas informējušas par gatavību sadarboties ar varasiestādēm.

Bonnesena atzīmēja, ka Swedbank vadība ir "pietiekami pieticīga, lai saprastu, ka šī tēma ir tik sarežģīta, ka pieprasa sadarbību". Viņa piebilda, ka "ik reizi, kad kaut ko pamanām, mēs apņēmīgi rīkojamies, un tur slēpjas mūsu spēks".

Ziņu lente
0