Vāks Latvijas šprotēm. No Krievijas

© Sputnik / Sergey MelkonovŠprotu ražošana. Brīvais vilnis
Šprotu ražošana. Brīvais vilnis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingrada pievērsusi uzmanību konservu ražotājiem Latvijā.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Kaļiņingradā darbu sākusi ērtu konservu vāku ražotne. Daļa jaunās produkcijas tiks eksportēta uz Latviju un Poliju, informē portāls "Kaļiņingrad.ru".

Nesen Kaļiņingradas taras kombināts sācis ražot jaunus konservu vākus, kuru atvēršanai nav nepieciešams konservu nazis. Produkcija tiks piegādāta ne tikai Krievijā.

"Ļoti svarīgi ir tas, ka šī produkcija cita starpā tiks arī eksportēta —  kaimiņiem uz Poliju, Baltijas valatīm. Kaļiņingradas taras kombināta produkciju jau ilgus gadus lieto gaļas un zivju konservu ražotāji Kaļiņingradas apgabalā un visā Krievijā," — uzsvēra Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs.

Jaunajā līnijā ieguldīti aptuveni 5 miljoni eiro — tas ir lielākais investīciju projekts visā rūpnīcas vēsturē. Mūsdienīgās iekārtas strādās visu diennakti — trīs maiņās. Līnija ražo 1000 vāciņus minūtē, mēnesī — 30 miljonus. Divu gadu laikā kombināts apņēmies dubultot viegli atveramo vāciņu ražošanas apjomu.

Шпроты KAIJA - Sputnik Latvija
Mēs neesam padomju kolhozs: Latvijas ražotājs "vairs nemīl" šprotes

Šprotu ražotāji Latvijā ir Kaļiņingradas taras kombināta produkcijas pastāvīgie pircēji, atzīmēja uzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Aļševskis.

"Pērn kombināts laida klajā 560 miljonus konservu bundžu. Lielākā daļa produkcijas tiek piegādāta vietējiem uzņēmumiem un pircējiem citos Krievijas reģionos. Mums ir vairāki labi uzņēmumi Latvijā, kuri ražo šprotes un citus konservus. Ar gaļas bundžu cenšamies iekļūt Polijas tirgū," — pastāstīja Aļševskis.

Patlaban Kaļiņingradas taras kombināts laiž klajā 50 miljonus dažādu veidu metāla bundžas un aptuveni piecus miljonus gaļas un zivju konservu mēnesī. Uzņēmums ir viens no līderiem metāla taras un iepakojuma ražošanas jomā Krievijā.     

Ziņu lente
0