Konservu Kaija eksports uz Krieviju varētu sākties jau aprīlī

© Sputnik / Алексей ТихомировШпроты KAIJA
Шпроты KAIJA - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma Karavela produkcija jau tuvākajā laikā atgriezīsies veikalos Krievijā.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Uzņēmums Karavela, zivju konservu Kaija ražotājs atsāks produkcijas eksportu uz Krieviju jau martā vai aprīlī, vēsta rus.tvnet.lv.

Kompānijas līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele pastāstīja, ka līdz šim piegādes nav atsāktas tāpēc, ka pirmos divus gada mēnešus Karavela bija aizņemta ar citiem pasūtījumiem. Viņš piebilda, ka patlaban uzņēmums cenšas atjaunot eksportu uz Krieviju, un aizkavēšanās saistīta ar dokumentu noformēšanu.

Pagaidām nav zināms, kādus produktus plānots piegādāt Krievijā.

Килька превращается в ароматные шпроты - Sputnik Latvija
"Rosselhoznadzor" atgrieza Krievijā Latvijas un Igaunijas šprotes

Pērnā gada decembrī Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles organizācija Rosseļhoznadzor atcēla aizliegumu Latvijas uzņēmuma SIA "Karavela" produkcijas piegādei Krievijā.

Zivju produkcijas piegādes no Latvijas un Igaunijas tika apturētas 2015. gada jūnijā sistemātisku pārkāpumu dēļ, ko resors konstatēja inspekciju gaitā, kā arī ņemot vērā kancerogēno benzopirēnu produkcijas sastāvā.

Iepriekš vēstīts, ka fabrika Kaija (SIA Karavela) saskārusies ar darbinieku trūkumu. Uzņēmuma vadītājs Andris Bite pastāstīja, ka bezdarbnieki ļoti negribīgi piekrīt strādāt fabrikā, un darbaspēka trūkuma problēma firmā saglabājas jau zināmu laiku. Vidējā alga uzņēmumā – 930 eiro "uz rokas".

Uzņēmuma "Karavela" apgrozījums 2017. gadā pieauga par 10 miljoniem eiro, sasniedzot 38,3 miljonus. Uzņēmuma izaugsmi sekmēja rietumu tirgus un sadarbība ar jauniem partneriem.

Jānis Endele ir pārliecināts, ka šogad uzņēmums pārsniegs apgrozījumu 40 milj. eiro apmērā, plānota ražotnes paplašināšanās – firma plāno ieguldīt 6 milj. eiro noliktavu paplašināšanā.

Uzņēmums plāno līdz 2020. gadam saražot un pārdot 100 miljonus bundžu konservu, tostarp arī rietumvalstu tirgū.

Ziņu lente
0