Gada laikā Latvija nav mainījusi pozīciju Valstu labklājības indeksā

CC0 / pixabay / Диаграммы
Диаграммы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija joprojām ieņem labāko vietu bijušo padomju valstu vidū, savukārt Krievija vairs nav pirmajā simtniekā.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Latvija saglabājusi 37. pozīciju no 149 valstīm ikgadējā Valstu labklājības reitingā. Pētnieku rezultāti balstās uz vairāku rādītāju salīdzināšanu, kas tika sadalīti deviņās atsevišķās grupās – ekonomika, uzņēmējdarbības iespējas, valsts pārvalde, izglītība, veselības aprūpe, drošība un aizsardzības līmenis, personīgās brīvības, sociālais kapitāls un apkārtējā vide.

Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Labāko valstu reitings: Latvija neko neietekmē

Labklājības reitinga augšgalā, paceļoties par vienu vietu, salīdzinot ar pērno gadu, nokļuvusi Norvēģija, otrajā vietā nonāca Jaunzēlande. Somija un Šveice saglabājušas trešo un ceturto vietu attiecīgi.

Tāpat pirmajā desmitniekā iekļuvusi Zviedrija, Nīderlande, Dānija, Kanāda, Austrālija un Lielbritānija.

Saraksta beigās ierindojās Čada, Afganistāna, Centrālāfrikas Republika un Jemena. Igaunija zaudējusi vienu pozīciju, un izrādījusies 27. vietā, savukārt Lietuva, tieši otrādi, pacēlusies no 42. uz 41. vietu. Ceturto vietu pēcpadomju valstu vidū ieņēmusi Kazahstāna (72.), taj seko Kirgīzija (82.), Gruzija (84.), Baltkrievija (95.), Armēnija (96.), Moldova (98.), Krievija (101.), Tadžikistāna (102.), Azerbaidžāna (106.), Ukraina (112.).

Britu analītiskā centra "Legatum institūta" Valstu labklājības reitings (The Legatum Prosperity Index) – tas ir kombinēts rādītājs, kurš novērtē pasaules valstu panākumus pēc to labklājības un attīstības līmeņa. Tas tiek veidots kopš 2006. gada ar mērķi izpētīt sabiedrības labklājību un tās attīstību pasaules mērogā.

Ziņu lente
0