Norvēģija nav atradusi aizvietotāju zivju tirgum Krievijā un zaudējusi 1 miljardu dolāru

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasСотрудники рыболовецкой артели
Сотрудники рыболовецкой артели - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norvēģijas ekonomiskie zaudējumi Krievijas ieviestā pārtikas produktu embargo rezultātā sastāda aptuveni 1 miljardu dolāru – zivjrūpniecības uzņēmumiem nav izdevies atrast aizvietotāju zivju tirgum Krievijā.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Norvēģijai nav izdevies pilnā mērā atrast aizvietotāju zivju noieta tirgum Krievijā pēc tam, kad Krievija ieviesa atbildes pasākumus pret ES sankcijām, ka pievienojās Norvēģija. Šis jautājums ir ļoti sāpīgs karalistes zivjrūpniecības nozarei, RIA Novosti pastāstīja Krievijas vēstnieks Norvēģijā Teimurazs Ramišcili starptautiskās konferences "Arktiskās robežas" kuluāros. 

"Pēc (Krievijas un Norvēģijas – red.) attiecību pasliktināšanās 2014. gadā gan mēs, gan norvēģi pielāgojāmies jaunajai situācijai – no ekonomiskā viedokļa tie ir miljarda dolāru zaudējumi no zivju tirdzniecības ar Krieviju. Bija mēģinājumi atrast noieta tirgu, lielas cerības bija saistītas ar attiecību uzlabošanos ar Ķīnu, taču Krievijas tirgus nav aizvietots," – pastāstīja diplomāts.

Šprotes - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas šprotu programma "noslīcinās" Latvijas konservus

Pēc viņa vārdiem, tas satrauc gan zvejniekus, gan politiķus Norvēģijā. Pie tam kopumā, atzīmēja diplomāts, valstīm veidojas labas attiecības ziemeļu jūru resursu kopīgas pārvaldes jomā.

Iepriekš Norvēģijas zivjrūpniecības ministrs Pērs Sandbergs intervijā RIA Novosti pastāstīja, ka cer tuvākajā laikā atkal panākt laša atgriešanos Krievijas tirgū. Pie tam viņš atzīmēja, ka pašreizējā situācija – embargo zivju piegādēm Krievijā, nerada grūtības zivrūpniecības nozarei Norvēģijā, un zvejniekiem izdevies atrast jaunus noieta tirgus Ķīnā, Japānā un Vjetnamā.

2014. gada augustā Krievija ieviesa embargo vairāku lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas produktu importam no valstīm, kas ieviesušas sankcijas pret Krieviju: ASV, ES valstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas.

Ziņu lente
0