Krievijas uzņēmējs Antonovs var saukt Latviju pie atbildības

© AP Photo / Lefteris PitarakisVladimirs Antonovs. Foto no arhīva
Vladimirs Antonovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušā "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieka teiktā, Latvija, kopā ar Lietuvu, ir vainīga Antonova Convers Group uzņēmumu kolapsā.

RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Nacionalizētā Lietuvas bankas Snoras bijušais līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs intervijā RIA Novosti paziņojis, ka var iesūdzēt Latviju tiesā par savu aktīvu zaudēšanu šajā valstī.

Очередь в банкомат Latvijas Krājbanka - Sputnik Latvija
Latvijas Krājbankas lieta: tiesa atzīst Antonova vainu

5. augustā Krievijas uzņēmējs iesniedzis Maskavas arbitrāžas tiesā prasību pret Lietuvas Republiku, vēloties pietiesāt vairāk nekā 40 miljardus rubļu (vairāk nekā 550 miljoni eiro) un, pieprasot piedzīt no Lietuvas Tieslietu ministrijas materiālā kaitējuma kompensāciju 20,2 miljardu rubļu apjomā, bankas nacionalizācijas dēļ, un vairāk nekā 19,9 miljardus rubļu, kā reputācijas kaitējuma kompensāciju.

Antonovs paziņoja, ka Lietuvas Republika ir galvenā vainīgā puse Convers Group kompāniju kolapsa lietā.

"Juristi jau izskata līdzīgas pretenzijas pret Latviju… Latvijā mums no lielajiem aktīviem bija ne tikai banka, bet arī vēl viena veiksmīgi strādājoša kompānija — airBaltic. Tāpēc jautājumi palika un šos jautājumus izpēta advokāti," — sacīja uzņēmējs.

Antonovs informēja, ka prasības var tikt iesniegtas ne tikai pret Latviju, bet arī pret tām valstīm, "kuras šajā situācijā uzvedās nekorekti". Par kuram valstīm ir runa, uzņēmējs neprecizēja.

Ziņu lente
0