ASV paplašināja pret Krieviju vērsto sankciju sarakstu

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasMikroshēma. Foto no arhīva
Mikroshēma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad ir ievesti ierobežojumi attiecībā uz Krievijas kompānijām elektronikas jomā.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Saistībā ar notikumiem Krimā un Ukrainā ASV Tirdzniecības ministrija iekļāva sankciju sarakstā vairāk nekā 80 Krievijas kompāniju. Starp tiem tādi uzņēmumi elektronikas jomā kā, "Angstrem" un AS "Mikron".

Igaunijas mediji. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas mediji uzskata, ka Krievija varētu vienkārši nopirkt Igauniju

Lēmums pieņemts lai paplašinātu sankcijas pret atsevišķām Krievijas ekonomikas nozarēm, par kurām ASV Finanšu ministrija paziņoja pagājušajā nedēļā.

Darbības tika veiktas, lai "nodrošinātu esošo pret Krievijas vērsto sankciju efektivitāti, kas tika ievestas starptautisku tiesību pārkāpuma un konflikta Ukrainā provocēšanas dēļ," — teikts ASV Tirdzniecības ministrijas Rūpniecības un drošības biroja dokumentā.

Kopumā sarakstā ir 81 kompānija no Krievijas, Indijas, Honkongas un Krimas. Sarakstam pievienoti 11 jauni uzņēmumi: "Angstrem-M","Angstrem","Angstrem-T", AAS "VO Radioeksport", kompānija AS "Mikrons", AS "Mikran", "Technopole Company" un citi.

Aizlieguma hronika: no individuālām sankcijām līdz nozarēm

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. ES valstis sākumā ieveda individuālas sankcijas pret fiziskām personām, kas ir spēkā līdz 2016. gada 15. septembrim. Sektoru ierobežojošie mēri, kas skar veselas ekonomikas nozares, darbojas līdz 31. jūlijam.

Igaunijas banka Krediidipank - Sputnik Latvija
ASV sankcijas attiecinātas uz Igaunijas banku

Atbildē Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kuras ieveda sankcijas. 2015. gada jūnijā Krievija uzreiz pēc ES pagarināja pārtikas embargo uz gadu — līdz 2016. gada 5. augustam, bet vēlāk — līdz 2018. gadam.

Jūlija sākumā ES oficiāli pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju līdz 2017. gada janvāra beigām. ES saista sankciju atcelšanu ar Minskas protokolu īstenošanu. Vienlaikus Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsver, ka Krievija nav pieminēta Minskas protokolos, un tajos noteikti uzdevumi Ukrainas valdībai, ko tā līdz šim nav izpildījusi.

Ziņu lente
0