Lielus koncertus pagaidām nav vērts gaidīt: kad skatītāji atkal aizpildīs Arēnu Rīga

© Sputnik / Sergey MelkonovМногофункциональный спортивно-концертный комплекс "Арена Рига"
Многофункциональный спортивно-концертный комплекс Арена Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai arī Ministru kabinets dubultoja masveida pasākumu pieļaujamo apmeklētāju skaitu iekštelpās, lielus koncertus pagaidām nedrīkst rīkot citu ierobežojumu dēļ; kad uz Latviju atkal atbrauks slaveni ārzemju izpildītāji.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. No pirmdienas, 17. augusta, iekštelpās atļauts pulcēt līdz 1000 cilvēku līdzšinējo 500 vietā. Tiesa, šis mīkstinājums lielā mērā nemainīs situāciju lielu kultūras pasākumu rīkotājiem, vēsta TV3.

Nekas nav mainījies

Ja zaļumballei tūkstotis cilvēku ir daudz, lielam koncertam tā ir vien saujiņa skatītāju. Lai arī ierobežojumu mīkstināšana neatraisa rokas lielu pasākumu rīkotājiem, nozares pārstāvji atbalsta valdības pakāpeniskās ieviesto pasākumu atcelšanas taktiku un necer, ka pasākumu grafiki vienā acumirklī atkal varēs kļūt pārpildīti.

Обезьяна в скафандре в парке Кронвалда в Риге - Sputnik Latvija
"Katram latvietim pa koncertzālei": sociālie tīkli diskutē par CK ēkas nojaukšanu

"Ļoti daudziem pasākumu rīkotājiem, tai skaitā mums, šis solis īsti neko nedod, jo ja mēs skatāmies Latvijā pasākumu norises vietas, tad reāli ņemot vērā maksimālo apmeklētāju skaitu 1000 plus visus pārējos ierobežojumus, reāli šādi pasākumi var notikt tikai Arēnā Rīga," pastāstīja koncertu aģentūras "L-Tips agency" Gints Putniņš.

Nozares pārstāvji uzsver, ka masveida pasākumu rīkošanai traucē ne tikai cilvēku skaita ierobežojumi, bet arī prasība ievērot divu metru distanci un nodrošināt trīs kvadrātmetru platību vienam cilvēkam. Latvijā visas prasības ir iespējams izpildīt tikai Arēnas Rīga telpās, taču tās īres izdevumus nevar segt ar šādu skatītāju skaitu.

Dailes teātra pārstāvis Marko Rass arī atzina, ka teātrim šis valdības lēmums neko nemaina, jo citi ierobežojumi paliek.

"Jo šie jaunie noteikumi viņi paredz to, ka mēs drīkstam uzņemt telpā ne vairāk kā 50% no iespējamās kapacitātes un līdz ar to, ja mums ir 1000 vietu ietilpīga zāle, tad mēs šobrīd uzņemam 480 skatītājus," atzīmēja Rass.

Arēna stāv tukša

Arēnā Rīga nav bijis neviena pasākuma jau vairākus mēnešus, un ierobežojumu mīkstināšana te neko nemainīs.

"Arēnas Rīga gadījumā 1000 cilvēku pasākums nav tas pasākums, kāpēc kāds īrē arēnu. Piecus mēnešus mēs esam stāvējuši pilnīgi klusi un tukši, un tas, ko mēs darām, mēs, protams, tērējam uzkrāto naudu ēkas uzturēšanai," norādīja "Arēna Rīga" valdes priekšsēdētājs Ģirts Krastiņš.

Зрители в кинозале - Sputnik Latvija
Latvija mīkstina sociālās distancēšanās prasības

Lielus ārzemju mūziķus Latvijā nav vērts gaidīt līdz nākamajam gadam, jo savu darbu viņi plāno, vadoties pēc Eiropas kopējās situācijas izvērtēšanas.

" Nav iespējams māksliniekam braukt ar visu to lielo tehnisko personālu, ar apkalpojošo personālu tūrēs, ja vienā valstī var notikt koncerts, citā valstī nevar notikt koncerts, citā valstī varbūt pēc koncerta 14 dienas jāatrodas uz vietas karantīnā un tu nekur nevari aizbraukt," paskaidroja Krastiņš.

Atsevišķos gadījumos jaunais ierobežojumu mīkstinājums ļaus rīkot lielākus pašmāju mūziķu koncertus.

Tikmēr pirmie pasākumi Arēnā Rīga, kurus varēs apmeklēt skatītāji, būs hokeja komandas "Dinamo" (Rīga) spēles.

"Tās notiks, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus. Respektīvi, tie būs 1000 cilvēki, kas tiks distancēti izsēdināti pa visu arēnu un tā mēs lēnā garā arī sāksim," pastāstīja "Arēna Rīga" priekšsēdētājs.

Ziņu lente
0