Nesapratīs: Eirovīzijas dalībniece no Latvijas izskaidroja atteikšanos no valsts valodas

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasСаманта Тина
Саманта Тина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas dziedātāja Samanta Tīna, kura pārstāvēs Latviju "Eirovīzijā 2020", taisnojās latviešiem, kuri bija sašutuši par to, ka uz Roterdamu nebrauks dziesma valsts valodā.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Radio Baltkom intervijā Latvijas dziedātāja Samanta Tīna paskaidroja, kas bija viņas vadmotīvs, izvēloties valodu, kurā skanēs viņas dziesma "Eirovīzijā 2020" Roterdamā.

Tīna pastāstīja, ka daudzi latvieši ir sašutuši, ka viņa konkursā nedziedās latviski. Latvijas Interneta segmentā, pēc viņas sacītā, ir liels komentāru skaits šajā sakarā.

Dziedātāja, skaidrojot, kādēļ Latvija šajā konkursā nav gatava apmierināt latviešu vēlmi un aizsūtīt dalībai konkursā dziesmu latviešu valodā, atzīmēja, ka pirmām kārtām ir skaidri jāapzinās, ka Eirovīzija ir starptautisks konkurss. Tādēļ labāk ir dziedāt publikai un žūrijai saprotamā valodā.

Группа Little Big, архивное фото - Sputnik Latvija
Little Big pārstāvēs Krieviju "Eirovīzijā 2020"

Tīna atzīst, ka ir bijis daudz dziedātāju, kuri spēja uzdziedāt viņu dzimtajā valodā un izcīnīt pirmo vietu, taču pati viņa, acīmredzot, neizjūt sevī spēku šādi riskēt. Tai pašā laikā skatuves māksliniece atzīmēja, ka ir gatava atbalstīt latviešu dziedātāju, kurš nākamgad vēlēsies prezentēt Eirovīzijā kompozīciju dzimtajā valodā.

Turklāt, pēc viņas domām, būtu pat labu, ja Latvija prezentētu Eirovīzijā latviešu dziesmu, taču globālā nozīmē tas tomēr nav piemērots formāts. Tīna uzsvēra, ka uzskata latviešu valodu par visskaistāko pasaulē un ļoti mīl to, lepojas ar to, taču angļu valoda tomēr labāk iederas starptautiska konkursa formātā.

Samanta Tīna ar dziesmu Still Breathing uzvarēja konkursā "Supernova", kur piedalījās 26 izpildītāji. Viņa dosies uz Roterdamu un piedalīsies dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā.

Starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" norisināsies Roterdamā, Nīderlandē no 2020. gada 12. līdz 16. maijam ar devīzi Open Up ("Atveries!"). Šis konkurss kļūs par 65. konkursu Eirovīzijas vēsturē un par 21. konkursu Latvijai, kā tā dalībniecei.

Ziņu lente
0