"Parlamenta virzienā cenšos neskatīties": Pauls pauda attieksmi pret politiku Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМаэстро Раймонд Паулс
Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maestro Raimonds Pauls atzinās, ka izvairās pat no skatīšanās Latvijas parlamenta virzienā, kad iet tam garām.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Latvijas komponists Raimonds Pauls kopā ar dziedātāju un vijolnieku Zigfrīdu Muktupāvelu Mūzikas namā "Daile" prezentēja programmu un kompaktdisku "Svētkos", vēsta Rus.Lsm.lv.

Publiku ļoti iepriecināja koncerts, savukārt pats Pauls intervijā Rus.lsm.lv pastāstīja, ka spēlē gandrīz katru dienu, pat vairāk, nekā pērn.

Maestro atzinās, ka uz ballēm neiet, alkoholu nelieto jau vairāk nekā pusgadsimtu, ar meitenēm arī neiepazīstas, kā arī cītīgi izvairās no politikas.

"Kad eju uz darbu radio, parlamenta virzienā cenšos pat neskatīties," paziņoja Pauls.

Toties komponists īpaši atzīmēja dziedātāju un vijolnieku Muktupāvelu, ar kuru uzstājās "Dailē". Pauls pateica, ka viņam ir spēcīga balss.

Izņemot Paulu un Muktupāvelu, koncertā piedalījās arī Raimonds Macats – klavieres, Oskars Sproģis – basģitāra, Artis Orubs – sitaminstrumenti, kā arī jaunu un burvīgu meiteņu vokālais kolektīvs ar izteiksmīgu nosaukumu "Neaizmirstules".

Pauls pajokoja attiecībā uz meitenēm, kuras piedalījās koncertā: "Nevajag domāt, ka man ar viņām ir romāns. Citādi apsūdzēs harasmentā, kā Plasido Domingo."

Tiek atzīmēts, ka Paula koncertu sērija "Dailē" turpināsies. Turklāt maestro un mūziķi vedīs programmu uz citām Latvijas pilsētām.

22. decembrī koncerts notiks Rēzeknes zālē "Gors", 18. janvārī – Jelgavas Kultūras namā, 19. janvārī – Valmieras Kultūras centrā, 25. janvārī – Liepājas zālē "Lielais dzintars", 26. janvārī – Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Iepriekš Pauls stāstīja par "latviešu gēnu". Maestro teica: kad cilvēkam ir māja, dārzs un teritorija, viņam tā ir jākopj un kaut kas tur ir jādara.

Šādu nodarbi maestro arī atradis aizritējušajā vasarā. Turklāt Pauls uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem saimnieciskums esot asinīs, un nosauca to par "latviešu gēnu".

Ziņu lente
0