Josifs Prigožins: Latvijas valdība aizliedz visus, kas viņiem nepatīk

© Sputnik / Vladimir TrefilovИосиф Пригожин
Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamais producents no Krievijas uzskata, ka Latvijas ārlietu ministrs iedomājies, ka stāv augstāk par visiem pārējiem, ja uzskata, ka viņam ir tiesības lemt, kam aizliegt pārvietoties pa pasauli.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Dziedātājs un mūziķis Grigorijs Ļepss preses konferencē Maskavā apsolīja, ka neatstās bez vērības lēmumu iekļaut viņu nevēlamo personu sarakstā Latvijas Republikā, ir sameklējis advokātus un konsultējas ar starptautisko tiesību ekspertiem šajā jautājumā.

Российский исполнитель Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Ļepss gatavs sēdēt cietumā Latvijā un atteikties no "Vodkas glāzītes"

Lai uzzinātu, vai mūziķim ir izredzes panākt Latvijas ārlietu ministra lēmuma atcelšanu, Sputnik Latvija korespondents palūdza komentāru producentam Josifam Prigožinam, kurš līdz ar dzīvesbiedri Valēriju jau 2014. gadā kļuva par persona non grata Latvijā, un viņam ir pieredze savu tiesību aizstāvēšanā, lai arī negatīva. Prigožins konstatēja: viņš netic, ka Ļepsam kaut kas izdosies. Pēc viņa domām, tā ir tukša naudas šķiešana.

"Nepārprotama cilvēktiesību ierobežošana, demokrātijas principu pārkāpums. Esmu pārliecināts, ka vienkārši būs velti iztērēta nauda un nekas netiks izlemts, jo (Latvijas – red.) ārlietu ministram, spriežot pēc visa, ir nesamērīga vara pār prezidentu, premjerministru, viņš var atļauties aizliegt cilvēkam pārvietoties pa pasauli un uzturēties Latvijas teritorijā. Es vēl saprastu, ja šie cilvēki būtu noziedznieki, taču viņi aizliedz tos, kuri viņiem vienkārši nepatīk," uzskata producents.

Prigožins norādīja, ka Ļepsam ir tikai viena iespēja kaut ko mainīt – sapulcēt koalīciju un iesniegt grupas prasību, nevis individuālu pieteikumu. Tad kaut kas varētu iznākt. Taču arī tas, pēc producenta domām, nav tik vienkārši.

Продюсер Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Intervija
Latvija – barbariska, "sovokā" iestrēgusi valsts: krievu producenta Prigožina skatījums

"Pirms daudziem gadiem, kad aizliedza Valēriju, Josifu Kobzonu un citus mūziķus, visiem vajadzēja piecelties un aiziet. Vai tad tiešām nav kur atpūsties, izņemot Jūrmalu?! Ir Igaunija, Lietuva, Zviedrija, Šveice, viss, ko vēlaties," uzsvēra producents.

Atgādināsim, ka 2019. gada jūlijā Prigožins aicināja Krievijas māksliniekus pieteikt boikotu Latvijai par to, ka Latvijas valdība īsteno atsevišķas diskriminācijas politiku pret Krievijas māksliniekiem pēc nacionalitātes un aicināja kolēģus nākamreiz vienkārši atteikties no brauciena uz Latviju un paskatīties, kas notiks.

Ziņu lente
0