Rīgā uzstāsies pazīstama indie-pop grupa no Maskavas

© Photo PR LINIJAМосковская indie-pop группа OQJAV (ОКУДЖАВ)
Московская indie-pop группа OQJAV (ОКУДЖАВ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Latviju brauc jauns, taču jau izcīnījis daudzus apbalvojumus starptautiskajos mūzikas konkursos, Maskavas kolektīvs, kurš pārsteigs pat patiesus žanra cienītājus.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Pirmo reizi Latvijā uzstāsies Maskavas indie-pop grupa OQJAV (Okudžav). Pasākums notiks 2019. gada 5. decembrī K.K. fon Stricka villā (Aristīda Briāna ielā 9) plkst. 20:00 (viesu pulcēšanās sāksies plkst. 19:00). Mūziķi sola izpildīt gan hītus, gan arī kompozīcijas no jaunā albuma "Ķeģelbāns", kurš iznācis šī gada oktobrī.

© Photo PR LINIJA Maskavas indie-pop grupa OQJAV
Rīgā uzstāsies pazīstama indie-pop grupa no Maskavas - Sputnik Latvija
Maskavas indie-pop grupa OQJAV

Festivāla "Botānika" ietvaros šī uzstāšanās kļūs par ceturto, kas ietvaros šogad veiksmīgi uzstājās Krievijas izpildītāji: Varvara Vizbora, grupa AloeVera un Žeņa Ļubičs.

OQJAV kolektīva stilu nevar aprakstīt vienā žanrā. Šīs grupas radošajā darbībā savienojas daudzas idejas, muzikālas un poētiskas atskaņas. Uzstāšanās vieta – Karla fon Stricka villa – nav izvēlēta nejauši. Gaidāms, ka neparastā vieta ar tās mistisko atmosfēru nesīs jauniešu koncertam papildu mīklainības noti.

Grupa OQJAV tika izveidota 2013. gadā un jau ir paguvusi kļūt par tādu prestižo prēmiju, kā MTV Europe Music Awards, Jagermeister Indie Awards, Artēmija Troicka "Stepes vilks", uzvarētāju un laureātu.

© Photo PR LINIJA Maskavas indie-pop grupa OQJAV
Rīgā uzstāsies pazīstama indie-pop grupa no Maskavas - Sputnik Latvija
Maskavas indie-pop grupa OQJAV

Katra kolektīva dziesma nelīdzinās iepriekšējai, savukārt katrs klips ir mazs nepabeigts stāsts. Daudzi kritiķi salīdzina OQJAV ar tādiem britu indie-pop skatuves pārstāvjiem, kā The XX vai Metronomy.

Grupas solists Vadiks Koroļovs, izņemot dalību muzikālajā grupā, ir arī dzejnieks. Nesen viņš izdevis dzejoļu krājumu ar nosaukumu "Meldri". Koroļovs bieži parādās dzejas vakaros, kur uzstājas gan viens, gan duetā un kur lasa savus dzejoļus akordeona akompanementā.

Ziņu lente
0