Nestrādāšu Latvijā: slavenais latviešu režisors vairs nekad nestrādās ar vietējiem

© SmigТеатр "Дайлес" в Риге
Театр Дайлес в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Dailes teātra režisors, slavenais Dž. Dž. Džilindžers, nolēma vairs nekad nestrādāt Latvijas kultūras attīstības labā.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Latviešu režisors Dž. Dž. Džilindžers informēja par to, ka viņš vairs nekad nestrādās Latvijā, vēsta Bb.lv.

Iepriekš kļuva zināms, ka Džilindžers, kurš kopš 2011. gada bijis Dailes teātra galvenais režisors, aiziet no amata. Par šāda lēmuma iemeslu kļuva vērā ņemamas domstarpības ar teātra trupu. Aktieri izteikuši neuzticību viņam. Acīmredzot, viņi tik ļoti aizvainojuši režisoru, ka viņš nolēmis ne vien pamest amatu, bet arī vispār vairs nekad nestrādāt Latvijā.

Vērts atgādināt, ka Dž. Dž. Džilindžers, kura īstais vārs ir Raimonds Rupeiks, ir saistīts ar Dailes teātri kopš 1997. gada.

Teātra direktors Andris Vītols, kurš arī iepriekš paziņoja par savu aiziešanu no amata, atteicās komentēt skandālu. Vienīgais, ko viņš pateica Latvijas Avīze intervijā, bija tas, ka viņi kopā auguši ar Džilindžeru, kaut gan pieaugušo dzīvē katrs aizgāja savu ceļu. Taču Vītols deva mājienu, ka ārējais tēls un tas, kā sevi pasniedz režisors, var neatbilst tam, kas šis cilvēks patiesībā ir.

Рига - Sputnik Latvija
"Būs karš": Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcija izraisa strīdu Rīgā

"Tas ir teātris, un arī Džilindžeram tas ir iekšā visas divdesmit četras stundas. Viņam ir gan pretinieki, gan fani," pateica Vītols.

Taču teātra darbu Vītols slavē. Dailes teātra direktors norāda, ka apmeklētības rādītāji izpelnās cieņu. Pēc viņa sacītā, gadā teātri apmeklē aptuveni 200 tūkstoši skatītāju.

Dailes teātrim piekāpjas gan Nacionālais teātris, kuram ir 170 tūkstoši apmeklētāju gadā, gan Dales teātrim līdzīgais teātris Lietuvā – tur vispār ir vien 60 tūkstoši skatītāju gadā.

Vītols galvenokārt ir noraizējies par teātra finansējumu. Viņš vēlētos, lai 60% finansējuma teātrim piešķir valsts, un 40% – nopelna pats teātris.

Darba līgums ar Vītolu ir noslēgts līdz 2021. gada 3. jūnijam, un viņš pauda gatavību turpināt teātra vadību, kamēr netiks atrasts jauns direktors ar spēcīgu māksliniecisko koncepciju.

Ziņu lente
0