Nacionālais bloks piedāvājis kultūras ministra amatu Naurim Puntulim

© пресс-фото/Tasse FilmОперный певец Наурис Пунтулис в роли милиционера. Кадр из фильма "Рай 89"
Оперный певец Наурис Пунтулис в роли милиционера. Кадр из фильма Рай 89 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Daces Melbārdes aiziešanas uz Eiropas Parlamentu kultūras ministra amatu varētu ieņemt Nauris Puntulis.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Kultūras ministra vakantajam amatam Nacionālā apvienība izvirzījusi operdziedātāju, Nacionālā bloka frakcijas vadītāju Rīgas domē Nauri Puntuli, vēsta LTV.

Pirmdien notika valdes sēde, kurā tika apspriesti sasniegumi kultūras jomā un nākotnes uzdevumi, pastāstīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Dienas kārtībā bija arī kandidāta izvirzīšana kultūras ministra amatam. Gan parlamenta frakcija, gan Nacionālā bloka valde vienbalsīgi atbalstīja Puntuļa kandidatūru.

Pats Puntulis pastāstīja žurnālistiem, ka viņam nebija viegli pieņemt tādu izaicinājumu, un viņš rūpīgi apsvēris savu lēmumu.

Nauris Puntulis ir operdziedātājs, Nacionālās operas solists kopš 1994.gada. viņš ir grupas "Pērkons" bijušais solists un projekta "Trīs tenori" dalībnieks.

Kultūras ministra postenis ir vakants, kopš Dace Melbārde saņēmusi Eiropas Parlamenta deputāta mandātu. Starp iespējamām kandidatūrām neoficiāli tika nosaukts arī Latvijas Nacionālās operas bijušais direktors Zigmārs Liepiņš un Inguna Rībena – kultūras ministre Eināra Repšes valdībā.

Ziņu lente
0