Igauņu filma par padomju pagātni ASV saņēmusi balvu kā labākā filma bērniem

© Фото Amrion OÜКадр из фильма "Товарищ ребенок"
Кадр из фильма Товарищ ребенок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Monikas Sijmetsas filma "Biedrs bērns" saņēmusi prestižu balvu starptautiskajā kinofestivālā ASV.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Filma par padomju pagātni "Biedrs bērns" saņēmusi prēmiju un atzīta par gada labāko filmu bērniem starptautiskajā kinofestivālā Tiburonā ASV, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

Mākslas filma "Biedrs bērns"  (Seltsimees laps), kas 2018.gadā saņēma prēmiju Igaunijā kā gada labākā filma pēc kinokritiķu domām, stāsta par meiteni, kuras vecāki tika represēti pēc kara.

Filma uzņemta pēc rakstnieces Lēlo Tungalas autobiogrāfiskās grāmatas motīviem. Filmas sižets izvēršas 50.gados Padomju Igaunijā. Sešus gadus vecās Lēlo acu priekšā tiek arestēta māte. Meitene visiem spēkiem cenšas uzvesties labi, lai mamma atgrieztos, taču pastāvīgi iekļūst nepatikšanās.

Starptautiskais kinofestivāls Tiburonā (Tiburon International Film Festival) ir ikgadēja filmu skate, kas iepazīstina amerikāņu auditoriju ar neatkarīgo pilnmetrāžas un īsilmu kino no visas pasaules. Festivāls atvērts jebkādiem žanriem: mākslas, dokumentālais, animācijas kino, mūzikas filmas, kā arī student un bērnu darbi.

Festivāls notiek Tiburonas pilsētā Kalifornijā kopš 2001. gada, tā laureāti saņem balvas "Golden Reel Award".

Pērn kinofestivālā triumfēja Krievijas režisora Karena Šahnazarova kinolente "Anna Kareņina. Vronska stāsts", ko žūrija atzina par labāko filmu. Tā saņēma vairākas prēmijas – par labāko režisora darbu, labāko sievietes lomu un labāko operatora darbu.

Ziņu lente
0