Eirovīzija: favorīti un zaudētāji bukmeikeru vērtējumā

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasП/к, посвященная конкурсу "Евровидение - 2019"
П/к, посвященная  конкурсу Евровидение - 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau vairāk nekā mēnesi lielākā daļa bukmeikeru tiecas domāt, ka uzvaru šovā izcīnīs nīderlandietis Dunkans Lourens. Taču Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs joprojām ir starp līderiem.

RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Eiropas galvenā muzikālā izklaide "Eirovīzija 2019" – norisināsies no 14. līdz 18. maijam. Televīzijā vien šovu vēro vairāk nekā 200 miljoni cilvēku, vēl desmitiem miljonu – Internetā. Interese par Eirovīziju ir viegli izskaidrojama: katru gadu tā dāvā ne vien labas dziesmas un satriecošus tēlus, bet arī asus strīdus par to, kurš tad ir labākais. Līdz finālam šos strīdus atrisina (vai sakurina) bukmeikeri. Tātad, kuru tad uzskata par "Eirovīzijas 2019" līderi, un kuru, tieši pretēji, – par zaudētāju, stāsta Sputnik Baltkrievija.

Paredzamie līderi

Dažas dienas pirms konkursa atklāšanas bukmeikeru prognozes par labāko trijnieku paliek pietiekami paredzamas. Piemēram, holandieti Dunkanu Lourensu uzreiz pēc dziesmas Arcade prezentācijas nosauca par galveno pretendentu uzvarai Eirovīzijā.

Šodien bukmeikeri sniedz 25% varbūtības Lourensa uzvarai. Iepriekš varbūtība sasniedza arī 27%, taču pēc mēģinājumiem daudziem nepatika faktiskās uzstāšanās priekšnesuma trūkums dziedātājam no Nīderlandes: uz Eirovīzijas skatuves viņš vienkārši sēdēs pie klavierēm un dziedās.

Певец Сергей Лазарев - Sputnik Latvija
Dvēseles kliedziens: ar kādu dziesmu Lazarevs vēlas iekarot Eirovīzijas tiesnešu sirdis

Ar manāmu izrāvienu otrajā vietā bukmeikeri liek Krievijas pārstāvi Sergeju Lazarevu, kurš uzstāsies šovā ar dziesmu Scream. Šobrīd viņa uzvaras iespējas ir 12%. Pēc pirmā izmēģinājuma daudziem sadalījās viedokļi: kāds bija sajūsmā no augsti tehnoloģiskā Lazareva priekšnesuma, kurā tiks izmantotas optiskās ilūzijas un papildu ekrāni, citi uzskata, ka tas neizskatās tik efektīvi, kā tas bija 2016. gada šovā. Tiesa Lazarevam joprojām ir cerības uz uzvaru.

Visbeidzot, pagaidām līderu trijnieku noslēdz itālis Mahmuds, kurš dosies uz Eirovīziju ar dziesmu Soldi. Itālim var traucēt slimība (dažas dienas pirms izlidošanas uz Telavivu viņam tika konstatēta infekcija) vai neveiksmīgs priekšnesums, taču viņa uzvarai tiek doti 9% varbūtības. Pēc izmēģinājuma tas var kardināli mainīties.

Tāpat līderu pieciniekā ir Zviedrijas un Azerbaidžānas pārstāvji. Cerība iegūt augstu vietu ir arī izpildītājiem no Šveices, Maltas, Islandes, Austrālijas un Kipras.

Paredzamie zaudētāji

Vismazāk cerību uz uzvaru Eirovīzijā ir Melnkalnes pārstāvjiem, grupai D mol. Melnkalnieši brauc uz šovu ar dziesmu Heaven. Šodien viņiem tiek dota pēdējā vieta šova dalībnieku vidū.

Tāpat zaudētāju vidū visnotaļ paredzami ir Gruzijas, Latvijas, Sanmarīno, Baltkrievijas, Lietuvas un Moldovas pārstāvji – valstis "Eirovīzijā 2019" pārstāv visnotaļ vāji un tipiski priekšnesumi, un intereses par to pārstāvjiem nav nedz bukmeikeriem, nedz faniem.

Ziņu lente
0