Latviešu dziesmas noderējušas Holivudā kā spīdzināšanas metode

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbilstoši filmas sižetam ar varoņi uz citas planētas tiek spīdzināti latviešu mūziku.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Latviešu dziedātājs Žoržs Siksna, kura izpildītā dziesma izmantota amerikāņu zinātniski fantastiskajā filmā – saskaņā ar sižetu, galvenos varoņus spīdzina ar mūziku, pastāstīja, ka pats tam devis savu piekrišanu, taču honorāra summu nenosauca, vēsta Skaties.lv.

Režisoru Kristofera Koldvela un Zika Ērla maza budžeta kinolente "Perspektīva" (Prospect) nāca klajā 2018. gada martā, un diezin vai tā būtu ievērota Latvijā, ja tajā nebūtu izskanējušas latviešu dziesmas.

Saskaņā ar filmas sižetu, tēvs ar meitu dodas uz tālu planētu, kur plāno vākt dārgakmeņus. Taču uz svešās planētas viņi uzduras bīstamiem konkurentiem un sāk cīņu.

Filmā skan Imanta Kalniņa kompozīcija Dūdieviņš un dziesma Pasaulīte Žorža Siksnas izpildījumā – tā ir spīdzināšanas metode, kam pakļauti galvenie varoņi.

Pats Ž.Siksna, komentējot dziesmas izmantošanu filmā, pastāstīja, ka tas veikts ar viņa atļauju – filmas autori ar viņu sazinājušies un pārrunājuši visus noteikumus.

"Tas taču ir skaisti, ka ar manu mūziku spīdzina cilvēkus," – pasmējās mūziķis.

Siksna ir gatavs "spīdzināt" ar savu mūziku arī turpmāk, it īpaši par ceļu stāvokli Rīgā atbildīgās amatpersonas.

"Tas, kādā stāvoklī ir ielas tepat galvaspilsētā, ir vienkārši neaptverami! Atbildīgajiem arī vajadzētu paspēlēt manas dziesmas," – pajokoja dziedātājs.

Ziņu lente
0