Šerloka Holmsa Dzimšanas diena tiks svinēta vasarā

© Sputnik / Sergey MelkonovСобаки тоже поучаствовали в конкурсе на лучший костюм
Собаки тоже поучаствовали в конкурсе на лучший костюм  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš septiņus gadus pēc kārtas svētkus atzīmēja 6. janvārī.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Šerloka Holmsa Dzimšanas dienas organizatori paziņoja, ka nākamgad tā notiks nevis 6. janvārī, kā tas bijis parasti, bet gan vasarā, raksta Mixnews.lv.

Jau ir ieplānoti daži tematiskie notikumi Rīgā un Jūrmalā, sīkāka informācija būs pieejama tuvākajā laikā.

Viena no pasākuma rīkotājiem Vladislava Galkina paziņoja, ka katru gadu ir grūti sagatavot pilnvērtīgus svētkus pilsētas līmenī ar daudzām platformām un dalībniekiem.

Šerloka Holmsa pieminekļa atklāšana Rīgā - Sputnik Latvija
"Pašbilde ar detektīvu": Vecrīgā parādījies bronzas Šerloks Holmss

"Ziemas svētku sagatavošanas pieredzes gados radās daudz interesantu vasaras ieceru, kuras gribētos īstenot. Tāpēc svētku rīkotājkomiteja nolēmusi, ka mūsu pasākums vienu gadu notiks vasarā un vienu gadu – ziemā, mainot sezonas, tematikas un iemeslus," - piebilda Galkina.

Šerloka Holmsa Dzimšanas diena Rīgā no 2012. līdz 2018. gadam tika atzīmēta 6. janvārī.

Šogad svētku dienā, izņemot tradicionālo tērpu gājienu, notika mini muzeja atklāšana, kurš sastāv no divām populārāko kino-Holmsu istabām – Vasīlija Ļivanova un Benedikta Kamberbača.

Savukārt 2016. gadā svētkos piedalījās Šerloka Holmsa "kolēģi" – detektīvu varoņi no dažādām pasaules valstīm: Krievijas detektīvs Erasts Fandorins, Anglijas detektīve Mis Mārpla, Parīzes komisārs Megrē, katoļu priesteris-detektīvs tēvs Brauns un Beļģijas detektīvs Erkils Puaro.

Ziņu lente
0