Intars Busulis atteicās dziedāt politiskas dziesmas

© Пресс-фото DIGiTop100Латвийский певец Интарс Бусулис
Латвийский певец Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziesmā ir jādzīvo, jārunā, varbūt pat jāstrīdas mīlestības, taču ne politikas dēļ, paziņoja Latvijas izpildītājs.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Slavenais Latvijas izpildītājs Intars Busulis, kurš ieradies uz Laimas Vaikules festivāla "Rendez vous" atklāšanu Jūrmalā, pastāstīja intervijā rus.tvnet.lv, ka nekad nedziedātu par politiku vai naudu – tās ir varas iestāžu rūpes.

Savukārt viņu uztrauc mīlas "mokas", daba un citi "mūžīgie" temati.

Латвийский певец Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Busulis par Dziesmu svētkiem: krievi un latvieši dzied kopā un priecājas par dzīvi

"Galvenais, lai mani pašu šis temats ieinteresē. Mani uztrauc mīlas mokas, dabas tematika. Kaut kas tamlīdzīgs sāk interesēt mani arvien vairāk un vairāk, kaut gan kādreiz es šādās tēmās neiedziļinājos vispār. Taču pēdējos gados par to tik vien domāju, un tikai tas mani uztrauc," — pateica Busulis, atbildot uz žurnālistu jautājumu par tabu viņa dziesmās.

Latvijas dziedātājs atzīmēja, ka viņš "mazdrusciņ saprot, kas notiek politikā", taču šādas tēmas viņu vispār neinteresē.

"Gribas dzīvot dziesmā, sarunāties, varbūt pat strīdēties mīlestības un visu ar to saistīto dēļ. Savukārt dziedāt par naudu, politiku un citiem jautājumiem – lai par to domā varas iestādes," — pateica Busulis.

Iepriekš Latvijas dziedātājas, kurš nereti uzstājas arī Krievijā un izpilda kompozīcijas krievu valodā, par ko viņu Latvijā dažkārt kritizē, vairākkārt uzsvēra, ka viņš ir ārpus politikas. Pēc viņa sacītā, jau "Jaunā viļņa" festivāla rīkošanas laikā viņš iepazinies ar daudzām Krievijas zvaigznēm, ar kurām uztur attiecības arī pēc konkursa aiziešanas no Latvijas – tās nesabojāja arī pret vairākiem Krievijas māksliniekiem ieviestie aizliegumi ieceļošanai Baltijā.

Festivāla Laima. Randezvous. Jūrmala atklāšana - Sputnik Latvija
Foto
Festivāla "Laima. Rendez Vous. Jūrmala" atklāšana

"Tas viss ir politika, man nav ar to sakara," — saka mākslinieks.

19. jūlijā Dzintaru koncertzālē startēja ceturtais festivāls "Laima. Rendez Vous. Jūrmala 2018", kurš ilgs četras dienas. Katrai festivāla dienai ir savs nosaukums: "Krāšņā Atklāšana", "Mīlestības vakars", "Hitu vakars" un grandiozais Gala koncerts.

Festivāla programmā gaidāmi tādi izpildītāji kā Filips Kirkorovs, Grigorijs Ļepss, grupa Uma2rman, Tamāra Gverdciteli, Intars Busulis, Andrejs Makarevičs, Verka Serdjučka, Lolita, Nino Katamadze un daudzi citi.

Ziņu lente
0