Kremlis pastāstīja par nodomu revidēt attiecības ar ASV

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tam, kad Krievijas un ASV attiecības krasi pasliktinājās un praktiski nonākušas strupceļā, Maskavā pieņemts lēmums veidot jaunu izturēšanās līniju attiecībās ar Vašingtonu.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Krievija veidos attiecības ar Savienotajām Valstīm no jauna, taču vienīgi pēc tam, kad valdība nopietni izanalizēs ASV prezidenta administrācijas darbības. Par to pastāstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta Sputnik Meedia.

"Pastāvīgi ziņojumi pienāk no Ārlietu ministrijas un speciālajiem dienestiem. Patlaban tiek veikta analīze, tiek pārskatītas darbības, ko veic amerikāņi jaunās administrācijas sastāvā. Būs vajadzīgs laiks, lai veiktu analīzi. Neapšaubāmi, pēc tam tiks pieņemti lēmumi par to, kā veidot mūsu līniju," Peskova teikto citēja RIA Novosti.

Preses sekretārs atgādināja, ka saskaņā ar Krievijas Konstitūciju valsts ārpolitiku nosaka prezidents. "Tieši viņš to izdarīs," uzsvēra Peskovs.

Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Peskovs: Putins neļaus ASV runāt ar Krieviju no spēka pozīcijas

Iepriekš jau vēstīts, ka pēc ASV prezidenta Džozefa Baidena skandalozā izteikuma – viņš nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par "bezsirdīgu slepkavu" un apsolīja "saukt viņu pie atbildības" par "iejaukšanos" vēlēšanās ASV, Krievijas Ārlietu ministrija uzaicināja valsts vēstnieku ASV Anatoliju Antonovu ierasties Maskavā, lai apspriestu tālākās attiecības ar Vašingtonu. Diplomāts, ieradies galvaspilsētā aizvadītajā nedēļā, pastāstīja žurnālistiem, ka uzaicināts, lai "izdarītu analīzi, parunātu par nākotni, paskatītos, kas jādara, lai Krievijas un ASV attiecības neiegāztos bezdibenī visā pilnībā".

Vēlāk Krievijas ĀM oficiāli paziņoja, ka abu valstu attiecības nonākušas strupceļā, un izeja no tā pagaidām nav saskatāma Vašingtonas pozīcijas dēļ. Diplomāti ar nožēlu konstatēja, ka Baltā nama atteikšanās no Vladimira Putina ierosinājuma atklāti aprunāties ar Baidenu ir vēl viena garām palaista iespēja izejai no strupceļa, kas veidojies Vašingtonas vainas dēļ.

Ziņu lente
0