Kur ir reakcija uz nepilsoņu segregāciju? Krievija pārmet EP komisāram

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava cer, ka Eiropas Padomes komisārs cilvēktiesību jautājumos pēc iespējas ātrāk labos aizspriedumaino un neobjektīvo pieeju Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību pārkāpumiem.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Krievjas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova brīfingā Maskavā norādija, ka Eiropas Padomes komisāres cilvēktiesību jautājumos Dunjas kMijatovičas pieeja ir aizspriedumaina.

"Viņas izmantoto pieeju uzskatu par aizspriedumainu un tiesību aizsardzības standartiem neatbilstošu. Pārsvarā tas attiecas uz absolūtu komisāra publiskas reakcijas trūkumu uz briesmīgām problēmām atsevišķās valstīs," paziņoja Zaharova.

Viņa atgādināja, ka runa ir par nepilsoņu segregāciju Baltijas valstīs, Ukrainas krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību ierobežojumus, opozīcijas mediju darbības ārpustiesas aizliegumu Ukrainā, televīzijas cenzūras ieviešanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, centienus apspiest citādi domājošos un mēģinājumus uzrunāt varasiestādes, rupjus cilvēktiesību pārkāpumus ES valstīs.

"Nekas no tā visa netiek globāli, plaši, profesionāli komentēts publiskā telpā," uzsvēra Zaharova.

Maskava (un ne tikai) cer, ka Eiropas Padomes komisārs cilvēktiesību jautājumos pēc iespējas ātrāk labos minēto no objektivitātes tālo pieeju, atzīmēja diplomāte.

Визит председателя ПАСЕ Х. Дамса в Москву  - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
EPPA priekšsēdētājs sola spert soļus krievvalodīgo žurnālistu aizsardzībai Latvijā

"Visa pasaule seko tam, vai starptautiskajām organizācijām izdosies saglabāt savu lomu šajā pasaulē. Vai tās spēs noturēties zem atsevišķu rietumvalstu spiediena? Vai tās spēs palikt objektīvas un neatkarīgas, vai spēs ievērot starptautiskās tiesības vai kļūs par instrumentu atsevišķu valstu rokās?" taujāja Zaharova.

"Tagad tam seko daudzi. Mijatovičas kundze, nepieviliet," piebilda KF ĀM pārstāve.

Krievijas ĀM jau vairākkārt vērsusi kompetentu starptautisko struktūru uzmanību krievvalodīgās mazākumtautības tiesību pārkāpumiem uz izglītību un informācijas saņemšanu dzimtajā valodā, kas vērojami Latvijā. Krievijas ĀM uzsvēra, ka Latvija nepilda savas starptautiskās saistības un tas neatbilst tās deklarēto pieturēšanos pie Eiropas vispārējām vērtībām.

Ziņu lente
0