Krievijas ārlietu ministrs: Eiropas Savienība iznīcinājusi attiecības ar Krieviju

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время визита в Китай
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время визита в Китай - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs atgādināja, ka Eiropā palikušas tikai atsevišķas valstis, kas ņem vērā savas nacionālās intereses un saglabā dialogu ar Krieviju.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Brisele ir iznīcinājusi attiecības ar Maskavu, paziņoja Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs pēc pārrunām ar Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministru Vanu I, vēsta RIA Novosti.

Eiropā palikušas tikai atsevišķas valstis, kas ņem vērā savas nacionālās intereses un saglabā dialogu ar Krieviju, pārējās ir sagrāvušas visus esošos mehānismus, atzīmēja ministrs.

Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2021
Politika
Vācu politologs uzskata, ka Krievija "ņirgājas" par Eiropas Savienību

"Pagaidām rietumu frontē mums pārmaiņu nav, bet Austrumos ir ļoti intensīvs darbs, kas ar katru gadu kļūst aizvien bagātīgāks," viņš piebilda.

Pie tam diplomāts uzsvēra, ka Maskava ir gatava atjaunot sakarus, ja Eiropas Savienība nolems likvidēt pašreizējo anomāliju.

Pēdējā laikā domstarpības ES un Krievijas starpā saasinājušās, ņemot vērā situāciju ap Alekseju Navaļniju. Brisele ieviesusi jaunas pret Krieviju vērstas sankcijas. Krievijas ĀM tās nosauca par "bezizejas un beztiesisku ceļu" un apsolīja atbildēt.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja: Kremlis ir pārliecināts, ka sankciju politika pret Maskavu savu mērķi nesasniedz.

Ziņu lente
0