Krievijas pretinieki baidās no "Sputnik V" panākumiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasГруз с российской вакциной Sputnik V на складе грузового терминала аэропорта
Груз с российской вакциной Sputnik V на складе грузового терминала аэропорта - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Tiešo investīciju fonda direktors konstatēja, ka patlaban iespējams runāt ne tikai par vakcīnas "Sputnik V" starptautisku atzīšanu, bet arī par tās līdera vietu pasaulē.

RĪGA, 26. februāris - Sputnik. Krievijā izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" koronavīrusa profilaksei pretinieki cenšas vājināt uzticību preparātam pasaulē, jo tas ir viens no labākajiem, un viņi no tās vienkārši baidās, konstatēja Krievijas Tiešo investīciju fonda (KTIF) direktors Kirils Dmitrijevs, vēsta RIA Novosti.

"Es domāju ka patlaban iespējams runāt ne tikai par vakcīnas "Sputnik V" starptautisku atzīšanu, bet arī par tās līdera vietu pasaulē... Mums jābūt pieticīgiem, tomēr godīgiem. Mums ir vienas no labākajām vakcīnām pasaulē, tas ir liels Krievijas zinātnieku varoņdarbs, ar to jālepojas," paziņoja Dmitrijevs izstādē, kas veltīta Krievijas līdera vietas vēsturei virusoloģijas jomā. Izstāde tapusi uz Krievijas vēstures biedrības bāzes.

Вакцина от COVID-19 Гам Ковид Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2021
"Tikai ne krievu vakcīna". Lietuvas elitei nospļauties par cilvēku veselību

"Daudzi Krievijas ienaidnieki centušies mazināt uzticēšanos Krievijai, tomēr mēs saprotam, ka viņi šķiež tādas pūles, lai grautu uzticību Krievijas vakcīnai, jo tā ir viena no labākajām pasaulē un viņi no tās vienkārši baidās," viņš ir pārliecināts.

Iepriekš zinātniskais žurnāls Lancet publicēja "Sputnik V" klīnisko pētījumu trešās fāzes rezultātus, kas apstiprina tās augsto efektivitāti un drošību. Klīnisko izmēģinājumu III fāzes gaitā "Sputnik V" parādīja izcilus efektivitātes un drošības, kā arī imunogēnos rādītājus – vakcīnas efektivitātes sastādīja 91,6%. Vakcīna pilnā mērā pasargā no jaunās koronavīrusa infekcijas smagas gaitas. Vakcīnas "Sputnik V" pielietojums apstiprināts vairāk nekā 30 valstīs. Valstīs, kurās tā apstiprināta, kopā dzīvo vairāk nekā 1,1 miljards cilvēku.

Ziņu lente
0