Pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš bezmaksas studijām Krievijā

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСтуденты университета
Студенты университета - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpinās dalībnieku reģistrācija konkursā par mācībām Krievijas mācību iestādēs 2021./22. mācību gadā vidējās, augstākās vai papildu profesionālās izglītības programmās.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā informēja, ka pieteikumu iesniegšanas termiņš bezmaksas izglītībai vidējās, augstākās vai papildu profesionālās izglītības programmās Krievijā pagarināts līdz 2021. gada 15. martam.

Programmā iesaistījušās vairāk nekā 500 Krievijas augstskolas, arī Sanktpēterburgas valsts universitāte, Nacionālā pētnieciskā universitāte "Ekonomikas augstskola", Krievijas tautu draudzības universitāte, Nacionālā pētnieciskā universitāte "MEI" un citas plaši pazīstamas izglītības iestādes.

Programmā iekļauto mācību iestāžu saraksts publicēts vietnē education-in-russia.com.

Девушка работает на компьютере - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2021
Būtiski atvieglota iestāšanās augstskolā Krievijā. Ko ārzemniekiem nodrošina superserviss?

Lai piedalītos konkursā "Izglītība Krievijā", ir jāpiereģistrējas un jāiesniedz pieteikums portālā Education in Russia vietnē edu.rs.gov.ru. Pieteikumam jāpievieno obligātais dokumentu komplekts.

Nepieciešamo dokumentu saraksts un informācija par pieteikumu iesniegšanu sniegta Krievijas vēstniecības Latvijā vietnē, sadaļā "Mācības Krievijā", kas atrodama, pārejot pa saiti latvia.mid.ru.

Vietnē "Education in Russia" aprakstīti četri soļi par to, kas jādara, lai piedalītos konkursā un dotos mācīties uz Krieviju. Vispirms ir jāizvēlas programma, pēc kuras vēlaties mācīties, un līdz sešas universitātes, kurās jūs vēlētos iestāties. Otrais solis – aizpildīt pieteikumu un pievienot dokumentu paketi. Trešais solis – iziet konkursa atlasi Latvijā. Ceturtajā posmā jums atliks saņemt ielūgumu studijām un mācību vīzu.

Vietnē sniegta arī informācija par privilēģijām ārvalstu studentiem, par darbu un medicīnisko apdrošināšanu. Pie tam var paskatīties, kāda pilsēta jums būs labāk piemērota, kādas kultūras un brīvā laika pavadīšanas iespējas tā piedāvā.

Kontaktpersona Krievijas vēstniecībā Latvijā – trešā sekretāre Jeļena Jurševa, tālr. 67332151, e-pasts: rusembas@mid.ru.

Ziņu lente
0