Krievijā komentēja ASV paniku par "vienotību ar NATO" un "graušanu"

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Джо Байден во время визита в Национальный институт здоровья
Президент США Джо Байден во время визита в Национальный институт здоровья - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais ASV prezidents Džo Baidens nez kāpēc nolēmis, ka vainu par visu, ko viņa priekšgājējs sadarījis attiecībās ar ES un NATO, būtu ļoti ērti uzvelt Krievijai. Krievija uzslavēja ASV par demonstrētajiem politiskās ekvilibristikas brīnumiem un pažēloja.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. ASV prezidents Džo Baidens savā uzrunā Minhenes Drošības konferencē nepiemirsa arī Krieviju, vēsta RIA Novosti.

Pie tam ne tikai pieminēja – pat paziņoja, ka "Krievija plāno sagraut ASV un Eiropas valstu transatlantisko sadarbību", un aicināja partnerus Eiropā pieturēties pie vienotības (skaidra lieta, amerikāņu paspārnē) Eiropas Savienībā un NATO, ņemot vērā kaut kādus "draudus no Krievijas puses".

Jaunizceptā amerikāņu līdera izlēcienu Krievijā ievēroja – partijas "Vienotā Krievija" frakcijas vadītāja vietnieks Adalbi Šhagoševs pat, iespējams, pažēloja amerikāņu politiķus un uzslavēja viņu prasmi turēt līdzsvaru uz naža asmens.

"Savienotās Valstis ir spiestas demonstrēt politiskās ekvilibristikas brīnumus: atjaunot pirmstrampa attiecības ar ES, nepieļaut Krievijas un Vācijas tuvināšanos un saglabāt mītu par transatlantisko vienotību," konstatēja Šhagoševs, komentējot Baidena izteikumus.

Politiķis atzīmēja, ka amerikaņu izlēcieni pret Krieviju patlaban visvairāk atgādina panikas lēkmes, kas pagadās ASV, apzinoties, ka pasaule spēj griezties arī bez viņu ietekmes. Tas pats attiecas arī uz uzbrukumiem "Ziemeļu straumei 2", kas nepārprotami tiks pabeigts.

Захарова ответила на заявление Пентагона об угрозе НАТО со стороны России - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2021
Video
Zaharova atbildēja uz NATO izteikumiem par draudiem no Krievijas puses

ASV prezidenta paziņojumu komentēja arī Federācijas Padomes Ārlietu komitejas vadītājs Konstantins Kosačovs. Pēc viņa domām, Minhenes konferences formāts vienkārši piespieda Baidenu pateikt par Krieviju kaut ko tādu, kas varētu radīt "briesmu sajūtu un palielināt transatlantisko rindu saliedētību" – Minhenē tradicionāli apspriež reālus un iedomātus "ārējos draudus", lai iedvestu amerikāņiem un viņu sabiedrotajiem NATO sajūtu – aliansei alternatīvas nav.

Kosačovs konstatēja, ka nekas jauns Minhenes konferencē nav izskanējis. Pēc viņa domām, tas ir skumji.

Ziņu lente
0