Krievijas ĀM: Savienoto Valstu manevri Melnajā jūrā apdraud mieru

© AP Photo / MC3 Robert St. John PriceМоряки поднимают флаг на эсминце ВМС США "Портер"
Моряки поднимают флаг на эсминце ВМС США Портер - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka ASV mācībām Melnajā jūrā ir Krievijai naidīgs raksturs.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. ASV flotes manevri Melnajā jūrā apdraud mieru un stabilitāti, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā brīfingā, vēsta RIA Novosti.

"Rodas iespaids, ka ASV 6. flote Melnajā  jūrā deg nepacietībā atrast ienaidnieku, tomēr to viņi dara velti," piezīmēja diplomāte.

Zaharova uzsvēra, ka mācībām ir nepārprotami Krievijai nedraudzīgs raksturs.

Эсминец США Donald Cook - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Krievijas vēstniecība vērsusies pie ASV jautājumā par eskadras kuģiem Melnajā jūrā

Aizvadītajā nedēļā NATO ģenerālsekretārs Jenss Sltoltenbergs paziņoja, ka alianse paplašinājusi klātbūtni Melnajā jūrā, - viņaprāt, tā ir atbilde uz Krievijas darbībām "pēc Krimas nelegālās aneksijas". Viņš piebilda, ka pēdējā laikā reģionā atradušies trīs ASV kara kuģi, kas piedalījušies kopīgās mācībās ar Ukrainas floti.

Iepriekš Amerikas Savienoto Valstu 6. flote ziņoja par kopīgām militārajām mācībām ar Turcijas floti, kurā piedalījās divi eskadras mīnu kuģi un divas izlūkošanas lidmašīnas P-8A.

Uz to reaģēja Krievijas vēstniecība ASV. Diplomāti aicināja amerikāņu partnerus izbeigt "ieroču žvadzināšanu" Melnajā jūrā, kā arī nemeklēt ieganstus, kas attaisnotu viņu atrašanos akvatorijā.

"Mēs aicinām amerikāņu militārpersonas izbeigt neprātīgu ieroču žvadzināšanu un ķerties pie savām darīšanām Amerikas Savienoto Valstu teritoriālajos ūdeņos. Mieram un drošībai Melnajā jūrā nav nepieciešama iejaukšanās no malas," teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Tāpat vēstniecībā norāda, ka ASV meklē ienaidniekus Melnajā jūrā un ieganstus savas klātbūtnes paplašināšanai Melnajā jūrā, aizbildinoties ar "militārajām mācībām".

Ziņu lente
0