Savējos nepametam: Marijas Butinas projektam ir lapa tīmeklī

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasОдиночный пикет в защиту свободы слова в Москве
Одиночный пикет в защиту свободы слова в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda informācija sniegta RT projekta #Своихнебросаем jaunajā vietnē un ko darīt, ja jums vai jūsu tuviniekam gadījusies nelaime.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. RT projektam #Своихнебросаем parādījusies vietne internetā: https://russian.rt.com/svoih-ne-brosaem. Šeit sniegtas ziņas par cilvēkiem, kam projekts palīdz atbrīvoties no cietuma, informācija pat tiesvedības gaitu katrā lietā, kā arī RT sniegtās ziņas par šo tēmu.

Projekts #Своихнебросаем sāka darbu pērnā gada novembrī, to vada Krievijas Sabiedriskās palātas locekle Marija Butina.
Projekta mērķis – sniegt jebkādu iespējamu atbalstu Krievijas pilsoņiem, kuri pakļauti kriminālvajāšanai vai nonākuši cietumā ārvalstīs.

"Ja jūs vai jūsu radinieks vai tuvinieks nonācis nelaimē ārvalstīs, rakstiet mums uz e-pastu svoihnebrosaem@rttv.ru, un mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos. Savējos nepametam!" pastāstīja projekta darbinieki.

Iepriekš Marija Butina organizēja divus individuālos piketus krievu žurnālistu atbalstam, kurur 2020. gada 3. decembrī aizturēja Latvijas Valsts drošības dienests. Viņi apsūdzēti par ES sankciju režīma pārkāpumiem, ņemot vērā sadarbību ar starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" portāliem Sputnik un Baltnews. Pie tam pati aģentūra nav iekļauta nekādos sankciju sarakstos.
Krievijā ir pārliecināti, ka Latvijas specdienesti cenšas iebiedēt žurnālistus un ierobežot piekļuvi iedzīvotājiem, pārsvarā krievvalodīgajiem, alternatīviem informācijas avotiem.

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Sabiedriskās palātas locekle, žurnāliste Marija Butina individuālajā piketā pie Latvijas vēstniecības Maskavā. Viņa protestē pret Krievijas mediju darbinieku vajāšanu Latvijā un Baltijas valstīs
Savējos nepametam: Marijas Butinas projektam ir lapa tīmeklī - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2021
Krievijas Sabiedriskās palātas locekle, žurnāliste Marija Butina individuālajā piketā pie Latvijas vēstniecības Maskavā. Viņa protestē pret Krievijas mediju darbinieku vajāšanu Latvijā un Baltijas valstīs

Projekts #Своихнебросаем tāpat nolēmis aizstāvēt Sputnik un Baltnews ārštata autorus. Marija Butina pastāstīja, ka ar piketiem vien atbalsts neaprobežosies.

Ziņu lente
0