"Latvija izdotu Jefremovu Krievijai": bijušais ST priekšsēdētājs par aktiera "bēgšanu"

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasАктер Михаил Ефремов, архивное фото
Актер Михаил Ефремов, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jefremova tiesības Krievijā neviens nav ierobežojis, viņš netika diskriminēts, kāpēc dažam labam ienācis prātā, ka Latvija varētu viņu paglābt no taisnas tiesas? Bijušais Latvijas ST priekšsēdētājs komentēja Krievijas aktiera "bēgšanu".

RĪGA, 9. janvāris - Sputnik. Krievijas aktiera Mihaila Jefremova lieta, kurš alkohola reibumā izraisīja avāriju un kļuva par cilvēka bojāejas vaininieku, tika plaši izgaismota medijos, daži izdevumi pat rakstīja, ka aktieris varētu aizbēgt uz Latviju, kur viņam ir uzturēšanas atļauja un māja Jūrmalā.

Latvijas Satversmes tiesas bijušais priekšsēdētājs, jurists Gunārs Kūtris komentēja izdevuma "Argumenti Nedeli" Baltijas birojam šīs baumas un vispār iespēju Jefremovam bēgt uz Latviju.

Мне нет прощения: видеообращенние российского актера Михаила Ефремова - Sputnik Latvija
Video
"Tas nav piedodams": Krievijas aktiera Mihaila Jefremova uzruna

Pēc Kūtra vārdiem, protams, neviens nevar apgalvot, ka Jefremovs nedomāja par bēgšanu. Taču domāt - tā ir viena lieta, bet īstenot šo bēgšanu – pavisam cita. Jurists uzsver, ka Jefremovs ir gudrs cilvēks un labi apzinājās, ka bēgšana no Krievijas uz Latviju viņam nebija iespējama.

Cilvēkam, pret kuru uzsākta tiesvedība par nopietna nozieguma pastrādāšanu, neviens neļautu aizbēgt uz ES valsti. Pat tad, ja Jefremovam kaut kā būtu izdevies aizbēgt, neviens neļautu viņam palikt Latvijā.

"Starp Krieviju un Latviju ir noslēgta vienošanās par cilvēku izdošanu, kuri izdarījuši kriminālnoziegumus. Varu teikt ar pārliecību, ka Latvija izdotu Jefremovu Krievijai. Kādi ir pamati, lai uzņemtu viņu Latvijā? Viņš ir populārs, turīgs cilvēks. Vai kāds ierobežojis viņa politiskās tiesības Krievijā? Reliģiozās? Vai viņš tika pakļauts diskriminācijai, ņemot vērā, cik ļoti viņu mīl tauta un vara? Tas pat nav smieklīgi! Tādas runas ir vienkārši muļķīgas," teica Kūtris.

Jefremovs ir divu māju īpašnieks Jūrmalā. Tās izbūvētas uz viena zemes gabala. Mākslinieks bieži apmeklēja Latviju, jo uzskatīja, ka Baltijas gaiss nāk par labu viņa veselībai. Šobrīd par Krievijas mākslinieka nekustamo īpašumu rūpējas bijušie zemes īpašnieki. Viņi pieskata mājas, kad Jefremovs un viņa ģimene nedzīvo Jūrmalā.

Vēl pirms sprieduma pasludināšanas kļuva zināms, ka Jefremovs pārdod vienu no mājām par 50 miljoniem rubļu.

Atgādinām, 2020. gada 8. jūnijā Krievijas aktieris Mihails Jefremovs pie automašīnas Jeep Grand Cherokee stūres izbrauca pretēja braukšanas virziena joslā Dārza lokā Maskavā un sadūrās ar furgonu Lada.

Актер Михаил Ефремов, архивное фото - Sputnik Latvija
Tiesa piemērojusi drošības līdzekli Mihailam Jefremovam pēc nāvējošā CSN

Furgona vadītājs, interneta veikala kurjers Sergejs Zaharovs tika nekavējoties nogādāts Sklifosovska institūtā, kur nākamās dienas rītā miris.

Ekspertīze uzrādīja, ka Jefremovs CSN laikā bijis piedzēries. Turklāt viņa asinīs tika atrastas kokaīna un marihuānas pēdas.

8. septembrī Maskavas tiesā Jefremovam tika piespriesta astoņu gadu brīvības atņemšana vispārējā režīma cietumā, uz trim gadiem atņemtas autovadītāja tiesības, turklāt aktierim lika izmaksāt kompensāciju Sergeja Zaharova dēlam 800 000 rubļu apmērā.

Jefremovs klausījās sprieduma nolasīšanu bez emocijām, nepaceļot galvu. Iepriekš aktieris atzinies, ka viņam neesot šaubu par to, ka viņš saņems cietumsodu.

Ziņu lente
0