Krievijas Ārlietu ministrija komentēja situāciju Vašingtonā

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija komentēja situāciju, kas izveidojusies Vašingtonā sakarā ar prezidenta vēlēšanām.

RĪGA, 7. janvāris - Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijā uzsver, ka notikumi Vašingtonā ir ASV iekšējā lieta, vēsta RIA Novosti.

Krievijas diplomāti atzīmēja, ka protesti Vašingtonā, kas notiek Džo Baidena ieceļošanas par prezidentu fonā ir parādījuši vēlēšanu sistēmas arhaiskumu Amerikā, kas "neatbild mūsdienīgiem standartiem un rada iespēju pārkāpumiem".

"Novēlām amerikāņu tautai cienīgi izturēt šo dramatisko vēstures momentu," vērsās pie amerikāņiem Krievijas Ārlietu ministrija.

Sestajā janvārī Donalda Trampa atbalstītāji sapulcējās Vašingtonā un iebruka Kongresa ēkā, kur abu palāšu kongresmeņi apstiprināja prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Акция протеста сторонников Д. Трампа в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Satraucošās ziņas no Vašingtonas: Rinkēvičs aicināja tautiešus ievērot piesardzību

Kārtības izmantoja asaru gāzi, gaismas granātas un neletālus ieročus. Vašingtonas policijas vadītājs paziņoja, ka nekārtību laikā pilsētā bojā gājuši četri cilvēki. Vairāk nekā 50 manifestanti ir aizturēti.

Protesti tomēr netraucēja amerikāņu kongresam apstiprināt Džo Baidena ievēlēšanu par prezidentu. Baidens ieguva vairāk nekā 270 balsis, kas bija nepieciešamas uzvarai. Kā jau bija gaidāms, viņam ir 306 balsis, un līdzšinējam prezidentam Donaldam Trampam - 232.

Ziņu lente
0